Dolar 32,4475
Euro 34,7401
Altın 2.437,40
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

Dikkat! Emeklilere Borçlara Taksik Fırsatı

Bankalar Birliği tarafından işletmelerin borçlarına yönelik çalışmasına emeklilerinde dahil edilmesi bekleniyor

Dikkat! Emeklilere Borçlara Taksik Fırsatı
REKLAM ALANI
12 Ekim 2018 21:31

TBB’nin kredi borcu bulunan emeklilerin borçlarını yapılandırabileceği yönünde alacağı bir tavsiye kararının ekonomiye olumlu yansıyacağını vurgulayan Aykırı, “Bu yönde atılacak bir adım piyasaları canlandıracaktır” şeklinde konuştu.

EMEKLİLERE MEMURLUK YOLU

Hükümet, istihdamı destekleyecek yeni adımlar atmaya hazırlanıyor. İşçi çıkarmalarının önüne geçmek için işletmelere yeni desteklerden esnek çalışmaya kadar birçok başlıkta yeni düzenlemeler devreye girecek. Bazı kamu kurumlarında pilot uygulanmaya başlayan esnek çalışma sistemleri geliştirilerek, işgücü piyasasına esneklik sağlayan bu sistem iş ve sosyal güvenlik kanununa eklenecek. Yarım çalışma ödeneğinde koşullar iyileştirilecek, uzman kişiler devlette esnek çalışabilecek, emekli memurlar göreve dönebilecek.

Kamudan ve özel sektörden emekli olan, görevinden ayrılan yöneticiler, uzman personel, devlet kurumlarında maaşlı çalışabilecek. Bu kişilere esnek çalışma yöntemi uygulanacak. Böylece kamuda insan kaynağı kalitesi artacak. Bugün Almanya’da 2.5 milyon, İngiltere’de 4.2 milyon, Amerika’da 9.5-10 milyon kişi esnek çalışma modeli kapsamında çalışıyor.

SSK’LILARA EN AZ 160 TL

3 aylık enflasyona göre SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yüzde 9.34 zam oluştu. Bu oranla 2000’den önce emekli olan SSK’lılarda en düşük maaş 160 lira artışla bin 873 lira olacak. 3 veri daha eklenecek, zam yükselecek. Emeklilerin gözü Ocak zammında. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranını, 2018’in ikinci 6 aylık döneminde gerçekleşen enflasyon gösterecek. Bunun ilk 3 aylık dönemindeki enflasyon belli oldu.

Temmuz-Ağustos-Eylül enflasyonu yüzde 9.34 çıktı. Buna, Ekim, Kasım ve Aralık enflasyonu eklenecek, emeklilerin kesin zam oranı ortaya çıkacak. Yüzde 9.34’lük enflasyona göre, ek ödeme dahil en düşük maaş 2000’den sonra emekli olan SSK’lılarda bin 21 liradan 95 lira artışla bin 116 liraya yükselecek. 2000’den önce emekli olan SSK’lılarda ise en düşük maaş ise 160 lira zamla bin 713 liradan bin 873 liraya ulaşacak. En düşük maaş, Bağ-Kur esnaf emeklilerinde 143 lira artışla bin 677 liraya, Bağ-Kur tarım emeklilerinde 100 lira artışla bin 180 liraya çıkacak. Bu tutarlar, 3 aylık enflasyon verisinin daha eklenmesiyle yükselecek.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.