Dolar 32,5956
Euro 34,6946
Altın 2.513,05
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Yağmurlu
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

EĞİTİMCİ

EĞİTİMCİ
REKLAM ALANI
22 Haziran 2022 21:28

TATİL ÖNERİLERİ-2

      Öğrenciler yaklaşık2.5 ay sürecek yaz tatiline girdi. Sıcak yaz aylarında aileleri ile birlikte daha çok vakit geçirecek çocukların bu tatillerini mutlu, verimli ve başarılı geçirmeleri için farklı etkinlikler, faaliyetler planlanmalıdır.

Pandemiboyunca 3 yıla yakın zaman evlerde kapalı kalan çocukları tekrar evlere kapatıp, tv, bilgisayar ve internete mahkum etmeyelim.

Yaz etkinlerinde ailelerin bireysel girişimleri olabildiği gibi yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları, Gençlik ve Spor Bakanlığının düzenlediği  gençlik kampları, sportif, kültürel ve beceri  etkinlikleri  v.b alternatifler de vardır.

Verimli bir yaz tatili için çocuklar;

  • SPOR yapsınlar… Bedensel ve ruhsal gelişimlerine katkı sağlayacak yaş gruplarına göre yüzme, jimnastik, buz pateni, voleybol, basketbol, futbol v.b. spor branşlarına yönelsinler.
  • KİTAP okusunlar… Okuyacakları kitapları ilgi, yetenek ve zevklerine göre kendileri belirlesin. Okudukları kitapları paylaşacakları toplu etkinlikler, sunumlarda bulunsunlar.
  • DOĞAYLA tanışsınlar… Toprağa, suya ve hayvana temas etsinler. Yaşadıkları dünyayı tanısınlar. Çevreye duyarlı, hayvanları, canlıları koruyan ve seven bireyler olarak yetişsinler.
  • SEYAHAT etsinler… Eşi, dostu ve akrabayı tanısınlar. Aile büyüklerini ziyaret ederek, geçmişleri ile bağ kursunlar.
  • SORUMLULUK alsınlar… Ev işlerinde, alışverişlerde onlara görevler verelim. Evde, pazarda, markette evin ihtiyaçlarını karşılasınlar, yaşayarak öğrensinler.
  • ÇALIŞMA HAYATI ile tanışsınlar… Kısa süreli de olsa ticaret hayatında, esnaf ve sanatkar yanında emek, alın teri, adalet, vefa, dayanışma ve yardımlaşma b değerleri pekiştirecek çalışma hayatının içerisinde bulunsunlar.

 

Yaz tatilinde yapılabilecek bu etkinliklerden daha önemlisi çocuklarımıza, gençlerimize daha çok zaman ayırmak, birçok etkinliği birlikte yapabilmek daha da önemlisi onlara çok daha değer verip, onları çok sevmektir.

    Çocuklarımız ve gençlerimiz bu yaz tatili boyunca sanal dünyadan çıkıp, gerçek hayatla tanışmalı, kendisine, ailesine, ailesine ve insanlığa hizmet edecek değerleri, becerileri edinmelidir.

İYİ TATİLLER…

Mutlu ve sağlıklı kalın…

 NOT: Değerli okuyucular, eğitim yazılarımıza yaz tatili nedeniyle bir müddet ara veriyoruz. Yeni dönemde buluşmak üzere…

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.