Dolar 32,5093
Euro 34,9403
Altın 2.433,27
BİST 9.781,31
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

EĞİTİME DAİR

EĞİTİME DAİR
REKLAM ALANI
13 Ekim 2022 09:00 | Son Güncellenme: 12 Ekim 2022 18:18

        AÇIK ÖĞRETİM

Milli eğitim sistemi içerisinde örgün eğitimin yanında açık öğretim eğitim imkanı da sunulmaktadır. Son yıllarda özelikle pandemi ile birlikte uzaktan eğitimde öğrenci sayısı hızla artmaktadır.

       Açık ilkokul-ortaokul ve lise öğrenci sayıları 2 milyona yaklaşmıştır.

Pandemi de yüz yüze yapılamayan dersler uzaktan eğitim yoluyla online yapılınca eğitimde okul- öğretmen sorgulaması ve farklı eğitim öğretim modelleri tartışılmaya başlamıştır.

Açık öğretim sistemi eğitime erişimde sorun yaşayan insanlar için bir seçenek iken, okulun ve yüzyüze eğitimin bir alternatifi haline geldi.

Özellikle sınavlara hazırlanan öğrencilerin  lise 11. ve 12. Sınıflarda açık liselere geçişleri arttı.

Sosyalleşmeden uzaklaşan, ergenlik çağındaki gençler otoritenin disiplinin olmadığı açık liseye ilgi göstermekte, eğitimlerini bilgisayar, cep telefonu v.b dijital platformlarda sürdürmeyi tercih  etmektedirler.

Halbuki eğitim ve öğretimi bir süreç ve ortam bütünlüğü içerisinde değerlendirdiğimizde otorite, disiplin ve ölçme ve değerlendirmenin olmadığı ortamlar uygun eğitim ve öğretim ortamları olamaz.

Sınıf mevcutlarının kalabalık oluşu, sınav hazırlık süreçlerinde okulların yetersizliği, akran zorbalığı, disleksi  v.b okul ortamlarındaki olumsuzluklar gençlerin açık liseleri tercih etmesinde önemli rol oynamaktadır.

Bugünkü çağda ailelerin gençleri yönetme becerilerindeki başarısızlıkları göz öne alındığında gençlerin açık lise tercihleri ileri de telafisi mümkün olmayan sonuçlar, eğitim zayiatları doğuracaktır.

     Okulsuz, öğretmensiz, otoritesiz ve disiplinsiz  bir eğitim sistemi düşünülemez.

Mutlu, sağlıklı ve eğitimli kalın…

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.