Dolar 32,3712
Euro 34,9854
Altın 2.326,10
BİST 9.065,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 21°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 19°C

ENERJİ VEREN İMZA!

Samsun’un Kavak ilçesi’nde kurulacak Güneş Enerji Santrali (GES) Projesi için imzaları atıldı. Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, “Bundan böyle enerjiyi tüketen değil aynı zamanda üreten bir ilçe olacağız” dedi

ENERJİ VEREN İMZA!
REKLAM ALANI
1 Mart 2022 21:03

Kavak Belediyesi Yap-İşlet-Devret Modeli ile yapılacak güneş enerji santrali yapım işine ait sözleşmeyi yapımcı firma ile imzaladı. Şirket yönetim kurulu başkanı Serhan Bahadır ile genel koordinatörü Gülşah Soyuğur’un katıldıkları imza töreninde konuşan Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, “Kavak artık enerjiyi tüketen değil aynı zamanda üreten bir yer olacak” dedi.

SÖZ VERDİK, YERİNE GETİRİYORUZ
Projenin Yap-İşlet Devret Modeli ile gerçekleşeceğini söyleyen Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, “Halkımıza ne söz verdiysek tek tek hayata geçiriyoruz. Bugün atılan imzalar ile Kavak, bundan böyle sadece enerji tüketen değil, aynı zamanda enerji üreten yapısıyla milli ekonomiye bu sektörde de katkı sunan bir ilçe olacak. Hemşerilerime hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

HİZMET ÇITAMIZ ÜST BASAMAKTA
Projenin ilçeye önemli bir kazanım sağlayacağını ifade eden Sarıcaoğlu, şöyle devam etti:

“Birçok alanda büyük değişim yaşayan ilçemizde hedefimiz kendi enerjimizi üretmek buradan yaptığımız tasarrufu da halkımıza başka alanlarda hizmet noktasında kullanmak. Enerji sektöründeki yatırım ile bundan böyle hizmet çıtamızı bir üst basamağa taşıyoruz. Kavak bu projemizle enerjide tüketen değil üreten belediyecilik modeline geçiş yapıyor.”

ÇEVRE STANDARDI YÜKSEK BİR İLÇE
“Kendi enerjimizi üretmeliyiz” ilkesinden yola çıkarak bugünlere geldiklerini anlatan Sarıcaoğlu, projenin Hacılı mevkiinde yaklaşık 10 dönüm alana kurulacağını ve 427,60 KWE kapasiteli olacağını bildirdi. Bugüne kadar hemşerilerine verdikleri tüm sözleri yerine getirdiklerini hatırlatan Sarıcaoğlu, “Projemiz halkımıza vaatlerimiz arasında idi. Bugün yapım imzalarını yaptığımız yatırım en kısa sürede hizmete girecek ve Kavak enerji üretmeye başlayacak. Hedefimiz sağlıklı, temiz bir çevreye sahip, iklim dostu ilçe oluşturarak gelecek kuşaklara çevre standartları yüksek bir Kavak bırakmak” açıklamasında bulundu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.