Dolar 32,5519
Euro 34,9369
Altın 2.443,57
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

FERRERO FINDIĞA DEĞER KATIYOR!

Ferrero, Türk fındık sektörü için değer sağlamaya devam ediyor. Ferrero Değerli Tarım Programı, 2012 yılından bu yana 100’den fazla uzmanıyla 40 bine yakın çiftçiye ulaştı

FERRERO FINDIĞA  DEĞER KATIYOR!
REKLAM ALANI
6 Temmuz 2021 21:02

‘Herkes için değer sağlayan fındık sektörü’ amacıyla yola çıkan Ferrero Değerli Tarım Programı, 2012 yılından bu yana 100’den fazla uzmanıyla 40 bine yakın çiftçiye ulaştı.

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Ferrero Fındık Genel Müdürü Bamsı Akın, ürünlerinin kalbinde fındığın ve özellikle Türk fındığının olduğuna dikkat çekti. Akın, “Fındık, ürünlerimizde kullandığımız en ayırt edici içeriktir. Türkiye’de, 2014 yılında Ferrero Fındık çatısı altında faaliyetlerimize başlayarak Türk fındığına olan güvenimizi pekiştirdik. Kendimizi Türk fındık sektörünün uzun dönemli, stratejik bir ortağı olarak görüyor ve önemli bir işveren olarak sektörde değer sağlamaktan gurur duyuyoruz“ dedi.


HEDEFİMİZ FINDIK SEKTÖRÜNÜN GELİŞMESİ
“Ferrero Değerli Tarım programının amacı, iyi tarım uygulamalarını desteklemek, izlenebilirliği artırmak ve değer zinciri boyunca sosyal uygulamaları iyileştirmek” diyen Genel Müdür Bamsı Akın “Ferrero Değerli Tarım uzmanlarından oluşan ekibimiz, bölgedeki fındık bahçelerini ziyaret ederek sağlık ve güvenlik, çalışma koşullarının iyileştirilmesi, çocuk işçiliğinin önlenmesi, su kullanımının optimize edilmesi ve üretimini etkileyebilecek hastalıklarla mücadele de dahil olmak üzere etkinliği kanıtlanmış iyi tarım uygulamaları gibi konularda eğitimler veriyor. Ferrero Değerli Tarım Programı, sivil toplum kuruluşları ve yerel topluluklar da dahil olmak üzere değer zincirinin diğer paydaşlarıyla işbirliği içinde çiftçilerle nasıl çalıştığımızın da bir göstergesi. Ferrero Fındık, kısa vadeli bir bakış açısıyla fındık tedarik etmemektedir. Değer zincirimizi uzun vadeli bir bakış açısıyla oluşturuyor, ve geliştiriyoruz. Hedefimiz, fındık üretiminin herkes için değer sağladığı bir fındık sektörünün itici gücü olmak. Bu çiftçi ve çiftçi topluluklarının kalkınması, işçi ve çocuk haklarına saygı ve onarıcı tarım uygulamaları yoluyla çevresel değerlerin geliştirilmesi anlamına geliyor’’ ifadelerini kullandı.


7 ÜRETİM TESİSİ
Ferrero Grubu 2014 yılında Ferrero Fındık’ı kurarak, Türk fındığının işlenmesi, mamül ve yarı mamül hale getirilmesinde de önemli bir rol üstlendi. Ferrero Fındık, 1.600’ün üzerinde çalışanı ve yüzlerce tedarikçisi ile Türk fındık sektörünün uzun dönemli stratejik bir ortağı ve önemli bir işvereni olarak sektörde değer oluşturuyor. Ferrero Grubu’nun Türkiye’de 6’sı fındık fabrikası olmak üzere toplam 7 üretim tesisi bulunuyor.

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.