Dolar 32,4456
Euro 34,7820
Altın 2.440,03
BİST 9.939,27
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

Gençlerimizi kaybediyoruz

‘Öncelikli hedefimiz, madde bağımlılarına bir merkez kurmak’

Gençlerimizi kaybediyoruz
REKLAM ALANI
9 Ocak 2017 19:35

İlçe Sağlık Müdürümüz Sayın Aytaç Akın, 55 Yenigün Gazetesi’ne verdiği özel röportajda, Sağlıkta Değişim ve Dönüşümde gelinen son noktayı değerlendirerek, bölgemizde uygulanacak çalışmalar hakkında önemli bilgiler verdi.

Soru: Kaç yıldan bu yana sağlık alanında çalışmaktasınız?

Cevap:14 yıldır sağlık sektöründe özel ve kamu alanlarında hizmet vermekteyim.

Soru: Sağlıkta Bafra’yı nasıl değerlendiriyorsunuz?

Cevap: Sağlık konusunda Bafra ilerlemeye devam ediyor. Son 3 yılı karşılaştırırsak; devlet hastanesi  yenilendi büyüdü, evde sağlık hizmetleri kuruldu, yatalak hastalar için 2 ambulans ve araç hizmete girdi, 112 ye ait ambulans sayısı 3 ten 4 e çıktı, helikopter pisti ve yeni istasyon kuruldu, kanser erken teşhis ve eğitim merkezi kuruldu. Bunların hepsi aktif bir şekilde hizmet veriyor.

Soru: Sağlığı nasıl tanımlıyorsunuz? Sağlıkta gelmek istediğiniz nokta neresi?

Cevap: Sağlıkta gelinmek istenen nokta diye bir şey yok. En iyisi en güzeli, en hızlısı hangisi ise zamana önem taşır. Madde bağımlıları için bir merkez kurulması benim öncelikli istek ve hedeflerimin başında yer alıyor. Bafra değil başka yerde olsaydım belki öncelik taşımazdı fakat Bafra’da gençlerimizi kaybediyoruz.

Soru: Bafra organ nakillerinde hangi aşamaya geldi?

Cevap: Organ naklinde Türkiye, dünyada 4. lider ülke, samsun Türkiye’de 5. lider il oldu. İlçe olarak kuşkusuz bu başarının % 60 şı Bafra’ya ait.

Soru: Acil sağlık hizmetleri hakkında bilgi verir misiniz? Ambulans helikopterler ve ambulans uçaklar hangi durumlarda hizmet veriyor?

Cevap: Ambulans helikopter pisti açılalı yaklaşık 1 yıl oldu. 80 ‘e yakın hasta için geldi. Emeği geçenlere buradan bir kez daha teşekkür ediyorum.Helikopter ve uçakla nakil yapılması tamamen 112 komuta yani il sağlık müdürlüğü 112 şube ve başhekimliği tarafından sağlanmaktadır. Süre, gidilecek yer ve hastanın aciliyeti bu konuda çok önemlidir.

Soru: Genel olarak sağlıklı olmanın altın kuralı nedir? Sağlığımızı nasıl korumalıyız?

Cevap: Sağlık kendimizi korumakla sağlanır.   Kişi az soğuk algınlığından sonra ne olacağını az çok bilir. Her insanın vücut direnci farklı olduğu gerçeği öne çıkar. Vücut direncini artıracak gıdalar tüketmek çok önemlidir. Hemen ilaç kullanmak çoğu zaman gereksiz bir yaklaşımdır. Örneğin kışın vücut direncini en iyi artıran gıda çorbadır. Bir önceki sağlık bakanımız da açıklamıştı. İşkembe, paça, tavuk suyu çorbalarında aşırı antioksidan bulunur. Tercihe göre acı, sarımsak, sirke takviyesi direnci son derece yükseltir.

Son olarak bizlere zaman ayırdığınız için çok teşekkür ederiz?

Bafra halkı her şeyin en iyisine layıktır. Elimizden gelenin en iyisini yapmaya çabalamak ta bizim görevimizdir.

Saygılar sunuyor, sağlıklı günler diliyorum.

Röportaj haber: Fatma DİNÇ

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.