Dolar 32,5224
Euro 34,9062
Altın 2.438,38
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

GENÇLİK KERMESİ!

Atatürkçü Düşünce Derneği(ADD) Samsun Şubesi tarafından organize edilen 19 Mayıs Gençlik Kermesi, düzenlenen törenle açıldı. Şube Başkanı Özkefeli, “Samsun yine değerli çünkü 19 Mayıs’ı kutlamaya hazırlanıyor” dedi

GENÇLİK KERMESİ!
REKLAM ALANI
11 Mayıs 2022 19:13

Samsun’da ADD yönetimi tarafından organize edilen 19 Mayıs Gençlik Kermesi’nin açılışı, çok sayıda davetlinin katılımı ile gerçekleştirildi. Kermesten elde edilecek gelirin 19 Mayıs Samsun Gençlik Kampı etkinliği ve dernek çatısındaki gençlerin eğitim bursları için kullanılacağı belirtildi.

İstiklal Caddesi’nde oluşturulan kermesin açılışında konuşan ADD Şube Başkanı Dr. Işık Özkefeli, Samsun’un her zaman çok önemli ve çok değerli olduğunu belirterek, “Bu yıl da her şeye rağmen çok güzel ve çok değerli. Çünkü sadece Samsun’un değil, Türkiye Cumhuriyetinin en önemli bayramını kutlamaya hazırlanıyor” dedi.

“Samsun milli mücadele, Samsun kurtuluş, Samsun İlkadım, Samsun Cumhuriyettir” ifadelerini kullanan Dr. Işık Özkefeli, konuşmasında kısaca şunlara değindi:

19 Mayıs 1919, Türk Tarihi’nin dönüm noktasıdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün o günkü Samsun’a çıkış gerekçeleri, bugün de ulus olarak yaşadığımız sorunlardan kurtuluş stratejimiz olmalıdır. 19 Mayıs tarihi sadece Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsuna ayak bastığı tarih değildir. 19 Mayıs sokaklarında İngiliz askerlerinin, köylerinde Pontus çetelerinin terör estirildiği şehrimizin namusunun kurtarıldığı tarihtir.

TAM BAĞIMSIZLIK MÜCADELESİ
19 Mayıs 1919 tarihi; 9 Eylül 1922 de Yunan işgalcilerini denize dökmek üzere yola çıkacak milli ordumuzun meydana getirildiği tarihtir. 19 Mayıs on milyonluk hasta, yorgun ve fakir halkın çöktüğü yerden kalktığı tarihtir.
19 Mayıs tarihi bir halkın kendi kaderini tayin etmek üzere işgalcilere, emperyalistlere, mandacılara, saltanata, din bezirgânlarına, azgın bozguncu çetelere, açlığa, cehalete kapitülasyonlara karşı tam bağımsızlık mücadelesinin adıdır.

19 MAYIS SAMSUN’DUR
19 Mayıs halka dayanan, mali imkânlarının bile halkça karşılandığı milli mücadelemizin tarihidir. Türk olmanın şuuruna erişecek bir milletin dirilişidir. . Bu tarih, yalnız Türk Ulusunun değil dünyadaki tüm emperyalist güçlere karşı mücadele eden mazlum ulusların direnişinin tarihi ve ışığıdır. 19 Mayıs; bir milletin esarete direnişinin, özgürlüğe koşuşunun, medeniyete erişmesinin, demokrasi ve cumhuriyet ile tanışmasının önemli başlangıç noktasıdır ve yanan ilk meşaledir. 19 Mayıs Samsun’dur. Samsun, 19 Mayıs’tır. 19 Mayıs sadece Atatürk’ün değil Türk milletinin doğum günüdür.”

11-15 Mayıs tarihlerinde saat:11.00 ile 19.00 arasında açık olacak kermesin açılış programına CHP İlkadım İlçe Başkanı Metin Telatar, CHP Atakum İlçe Başkanı Turgay Özçelik, Birleşik Kamu-İş Samsun Temsilcisi Onur Gündüz, CHP İlkadım İlçe Kadın Kolları Başkanı Suna Gül Ceylan, CHP Atakum Kadın Kolları başkanı Emine Kandemir, üyeler ve vatandaşlar katıldı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.