Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 18°C
Çar 19°C

HAVZA ÇİFTÇİSİNE ‘DEV’ AVANTAJ!

Samsun’un Havza İlçesi’nde faaliyet gösteren Altınbaşak Lidaş Tarım Ürünleri, 120 milyon liralık yatırım ilçe bölge çiftçisine büyük katkı sağlayacak projeyi hayata geçiriyor

HAVZA ÇİFTÇİSİNE ‘DEV’ AVANTAJ!
REKLAM ALANI
16 Ekim 2023 17:30 | Son Güncellenme: 16 Ekim 2023 17:32

Samsun’un Havza İlçesi’Nde çiftçilere ‘ürün depolama ve satış’ konularında önemli avantajlar sağlayan lisanlı depoculuk uygulaması hayata geçiriliyor. Altınbaşak Lidaş Tarım Ürünleri A.Ş. Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Dursun İkiz, “Havzalı çiftçilerimiz lisanslı depoculuk sistemi ile kazanacak” dedi.

12 SİLO, 40 BİN TON KAPASİTE
Altınbaşak Lidaş Tarım Ürünleri A.Ş., Havzalı çiftçilere büyük avantajlar sağlayacak olan dev bir projeye imza atıyor. Şirket, 120 milyon liralık yatırım ile 40 bin ton kapasiteli 3 bin 400 tonluk 12 silo ve idari binalardan oluşan ‘Lisanslı Depoculuk Kompleksi’nin inşaat çalışmalarını hızlı bir şekilde sürdürüyor.

SAĞLIKLI VE GÜVENLİ DEPOLAMA İMKANI
Aslançayır yolu üzerinde 13 bin metrekare alanda kurulum çalışmaları devam eden Altınbaşak Lidaş Tarım Ürünleri A.Ş.’ye ait dev kompleksin faaliyete geçmesi ile birlikte çiftçilere sağlıklı ve güvenli bir ortamda ‘depolama’ imkanı sağlanacak. Ayrıca lisanslı depoya ürün teslim eden çiftçiler ticarette kolaylık için ürün senedi ve buna karşılık bankalardan kredi kullanma imkanı, zamandan kazanç sayesinde de ürünleri gerçek değerinden pazarlama imkanına kavuşacak.

KİRALAMA, ANALİZ VE NAKLİYE DESTEĞİ
Havzalı çiftçiler, lisanslı deponun sağlamış olduğu yüzde 2 stopaj muafiyeti, aylık ton başına devlet desteği, çiftçiler için ilk 6 ay teslim ettiği ürünün Çiftçi Kayıt Sistemi(ÇKS) miktarı kadar ton başına artı kiralama desteği, ÇKS miktarı kadar ürün getiren araç başına analiz desteği ile ÇKS miktarı kadar ton başına nakliye desteği imkanlarından da yararlanacak.

DURSUN İKİZ: ÇİFTÇİMİZE ÖNEMLİ AVANTAJLAR
Altınbaşak Lidaş Tarım Ürünleri A.Ş. Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Dursun İkiz, tesisin 120 milyon liraya mal olacağını ve bu miktarın tamamının öz kaynakları ile karşılandığını belirterek, “13 bin metrekare alanda, 3 bin 400 tonluk 12 silo ile toplam 40 bin ton kapasiteli olacak lisanslı depomuz çiftçilerimize önemli avantajlar sağlayacak” dedi.

KREDİ İMKANI VE ZAMANDAN KAZANÇ
Dursun İkiz, konuyla ilgili yapmış olduğu açıklamada lisanslı depoculuk sistemi hakkında bilgiler de aktararak, “Sistem çiftçiye elde ettiği ürün için zaman faydası sağlayarak istediği kadar olan kısmını karar verdiği zamanda kullanmak veya ticaretini yapmak üzere tazeliğini koruyarak depolanmasını sağlar. Ayrıca sağlıklı ve güvenli bir depolama ortamı yaratan, ticarette kolaylık için ürün senedi ve buna karşılık bankalardan kredi kullanma imkanı, ayrıca zamandan kazanç sayesinde ürünleri gerçek değerinden pazarlama fırsatı da sağlayan lisanslı depoculuk sistemi, çiftçilere ekonomik açıdan büyük kolaylıklar sağlayacaktır” diye konuyştu.

‘HAVZA ÇİFTÇİSİNE HAYIRLI OLSUN’
Yatırımın kısa sürede tamamlanarak hizmet vermeye başlayacağını da ifade eden Dursun İkiz, “Altınbaşak Lidaş Tarım Ürünleri A.Ş. olarak Havza’da hayata geçireceğimiz lisanlı depoculuk sistemi Havzalı çiftçilerimize kazandıracak. Çiftçilerimize şimdiden hayırlı olsun” dedi.

Sibel TOPAL

REKLAM ALANI
ETİKETLER: , , ,
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.