Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 20°C
Pts 23°C
Sal 24°C
Çar 22°C

Her akşam, aynı yerde.. Samsun’un KAFA GRUBU!

Samsun’un Atakum İlçesi’ndeki Halk İskelesi’ni mesken tutan olta balıkçıları, kendilerine Kafa Grubu adını verdi

Her akşam, aynı yerde..  Samsun’un  KAFA  GRUBU!
REKLAM ALANI
6 Ekim 2020 16:21

Atakum Belediyesi tarafından inşa edilen ve yıllar içerisinde kentin simgeleri arasında yerini alan Halk İskelesi, Yalı Kafe’deki yıkım çalışmaları sırasında karanlığa gömüldü. Enerji hattı kesilen iskelede yıllardır devam eden gece aydınlatması kesintiye uğradı. Akşam saatlerinde balık tutmak ve ailece yürüyüş yapmak için Halk İskelesi’ni kullanan Samsunluları karanlığa mahkum eden kesinti, Atakum Belediyesi Makina İkmal Bakım ve Onarım Müdürlüğü ekiplerince kısa sürede giderildi.

IŞIL IŞIL PARLIYOR
Çelik borular kullanarak yeni bir hat oluşturan ekipler, Halk İskelesi’ni yeniden aydınlattı. Kumsalda konumlandırılan gece-gündüz sensörü, havanın kararmaya başladığı anlarda aktif hale gelerek iskeledeki tasarruflu LED aydınlatmalara elektrik ulaştırıyor. Günün uzadığı ve kısaldığı dönemlere adapte olarak enerji israfının önüne geçen sistem, Halk İskelesi’nin müdavim balıkçılar ve ziyaretçiler tarafından rahatça kullanılmasını sağlıyor. Belediye ekiplerinin gerçekleştirdiği enerji çalışması, Halk İskelesi önünde bulunan armalı Samsunspor tabelasını da aydınlığa kavuşturdu. Akşam saatlerinde Atakum sahilini ziyaret eden Samsunlular, ışıl ışıl parlayan şanlı arma ile çok sayıda anı fotoğrafı çektiriyor.

VATANDAŞLAR MEMNUN
İskelenin baş tarafında haftanın her günü bir araya gelen ve kendilerine ‘kafa grubu’ ismini veren müdavim balıkçılar, aydınlatma sorununu kısa sürede çözüme kavuşturan Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci ve teknik ekibe teşekkür etti. Her akşam Halk İskelesi’ne geldiğini söyleyen Leyla Temur, “Işıkların kesilmesi büyük bir kabustu. En büyük zorluğu balık tutamamaktı. Şu anda aydınlık, mutluyuz. O lambaların yandığını görmek, balık olmasa da bize büyük bir sevinç yaşattı. Elektrikler yandı, müthiş bir sevinç yaşadık. Şimdi mutluyuz, teşekkür ederiz belediyemize” diye konuştu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.