Dolar 32,2834
Euro 34,7857
Altın 2.397,74
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Açık
İstanbul
22°C
Açık
Sal 25°C
Çar 19°C
Per 17°C
Cum 17°C

‘İKTİDAR HAKLARIMIZA GÖZÜNÜ DİKTİ!..’

Samsun’da CHP Havza Kadın Kolları Başkanı Adalet Gül, “Bu iktidar kadınların kazanılmış haklarına gözünü dikti” dedi

‘İKTİDAR HAKLARIMIZA GÖZÜNÜ DİKTİ!..’
REKLAM ALANI
9 Şubat 2024 19:19

Samsun’da CHP Havza İlçe Kadın Kolu Başkanı ve üyeleri, 17 Şubat 1926’da kabul edilen, 4 Ekim 1926’da yürürlüğe Medeni Kanun’a ilişkin basın açıklaması düzenledi. Kadın Kolları Başkanı Adalet Gül tarafından okunan açıklamada, iktidarın kadınların kazanılmış haklarına gözünü diktiğini savunuldu.

‘HAKLARIMIZI ÇÖPE ATAMAYACAKLAR’
AK Parti’nin yeni hedefinin ‘Medeni Kanun’ olduğunu söyleyen Gül, “İktidar gelenek haline getirdiği ‘Torba Yasa’ uygulaması ile biz kadınların haklarını bir torbaya doldurup çöpe atabileceğini sanmaktadır. Oysaki çok yanılmaktadır. İktidar, yine algı yönetimi peşindedir. Boşanmalara erkekler açısından bakmakta ve boşanan kadınlara ödenen yoksulluk nafakasının erkekleri mağdur ettiğini iddia etmektedir” ifadelerini kullandı.

‘KADININ CAN GÜVENLİĞİ YOK’
Yapılacak yasa değişikliğinin kadınlar aleyhine gelişeceğini öne süren Gül, “Torba yasada yer alacağı belirtilen düzenlemelerden birisi de boşanmaların hızlandırılmasına yöneliktir. Her alanda davaların çok uzun sürdüğü Türk yargı sisteminde, bu vaat kulağa çok hoş gelmektedir ancak gerçek hayatta bu uygulama, çubuğu elimizde kalacak bir elma şekeridir. Boşanma erkekler açısından kolaylaşacak, kadınlar haklarını alamayacaklardır. Anlaşmalı boşanmalarda bile çoğu kadın psikolojik şiddet görmektedir. Dillerine pelesenk ettikleri bir başka konu ise aile arabuluculuğudur. Oysaki boşanmalarda arabuluculuğa gerek yoktur, hâkimin sulh yetkisi vardır. Kaldı ki boşanmak isteyen kadınlar, adliyede bile öldürülmektedir. Arabulucu tarafından uzlaştırılmak üzere bir araya getirildiğinde, kadının can güvenliği yoktur” diye konuştu.

Basın açıklamasında CHP Havza Belediyesi Meclis Üyesi Nurşen Güvendi ve Şiple Tunç, CHP Havza İlçe Başkanı Şener Geçit ve ilçe yöneticileri de katıldı.

REKLAM ALANI
ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.