Dolar 32,5134
Euro 34,9154
Altın 2.441,81
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 18°C

İLKADIM ZABITASI ‘AYAR’ VERDİ!

Samsun’da, İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, belediye bünyesinde kurdukları ‘Ölçü Ayar Denetim Birimi’ ile tüm semt pazarlarda denetimler yaptıklarını söyledi

İLKADIM ZABITASI ‘AYAR’ VERDİ!
REKLAM ALANI
4 Ocak 2023 20:50

Samsun‘da İlkadım Belediyesi zabıta ekipleri, fahiş fiyatın önüne geçmek için semt pazarı tezgahlarındaki ürünlerin etiketlerini denetleyip, kendi tartı ağırlıklarıyla terazileri kontrol etti. İlkadım ilçe sınırları içinde meslek odalarına bağlı işyerlerine yönelik denetimlerini titizlikle sürdüren İlkadım Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri semt pazarındaki pazarcı esnafına yönelik terazi aletlerinin muayenesi ve damgası konusunda denetimlerde bulundu.

ÖLÇÜ AYAR DENETİM BİRİMİ
Kazımkarabekir Mahallesi Santral Pazarı’nda yapılan denetimlerde esnafın iki yılda bir yapmakla zorunlu olduğu muayene ve damga işlemlerinin artık semt pazarlarında kurulan İlkadım Belediyesi Ölçü Ayar Denetim Birimi tarafından pazarcı esnafının bir yere gitmeden bulundukları yerde yapılacağını anlatan ekipler, pazar tezgahlarında bulunan dijital tartı ve terazilerin doğru tartım yapıp yapmadığı denetledi. Çok sayıda pazar tezgahında gerçekleştirilen denetimde tartı ve terazilerin doğru tartım yaptığı gözlendi. Gün boyu devam eden ölçü aletleri denetimi sebze ve meyve kısmındaki bütün pazarcı esnafına uygulandı.

BAŞKAN DEMİRTAŞ: ESNAFIMIZ
DUYARLILIK GÖSTERSİN
Pazarcı esnafına yönelik bilgilendirme ve uyarı denetimlerin devam ettiğini belirten İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, “Büyükşehir Belediyemiz bünyesinde kontrolleri yapılan pazar esnafımızın terazi bandrol ve muayene işlemlerini bünyemizde kurduğumuz ‘Ölçü Ayar Denetim Birimimiz’ ile tüm semt pazarlarımızda denetimler yapacağız. Ölçü tartı aletlerinin iki yılda bir muayenelerinin olması gerekiyor. Bunun için zabıta ekiplerimiz pazarcı esnafımızın herhangi bir cezai işlemlerle karşı karşıya kalmaması için yerinde denetim ve kontrollerini gerçekleştirecek. Şuan için pazarcı esnafımızı bilgilendiriyoruz, esnafımızın bu konuyu önemsemesini istiyoruz. Cezai şartların ağır olduğu terazi bakımları ve ölçü ayarları konusunda esnafımızın duyarlı olması gerekiyor” diye konuştu.

Fatma SINAN

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.