Dolar 32,4875
Euro 34,8059
Altın 2.475,51
BİST 9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
19°C
Hafif Yağmurlu
Per 16°C
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C

İLKADIM’DAN MARAŞ’A…

Samsun’da İlkadım Belediyesi ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, ‘ilkadım’dan Maraş’a Bilim Yolculu’ projesini hayata geçiriyor

İLKADIM’DAN MARAŞ’A…
REKLAM ALANI
16 Mart 2023 17:11

Samsun’da İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş ve İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Özer Ersoy tarafından imzalanan iş birliği protokolüyle “İlkadım’dan Maraş’a Bilim Yolculuğu” projesi çerçevesinde deprem bölgesi Kahramanmaraş’ta kurulacak bilim atölyelerinde katılımcılara bilimsel bilginin ulaştırılması, bilim ve teknolojinin toplum arasındaki etkileşiminin arttırılması hedefleniyor.

KONTEYNER KENTTE UYGULAMAYA GEÇİRİLECEK
‘Bilim Her Yerde Özel Çağrı’ programı kapsamında paydaşları İlkadım Belediyesi ve İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olan proje ile Milli Eğitime bağlı faaliyet gösteren okul ve kurumlarda okul öncesi, ilkokul, ortaokul, lise seviyesinde eğitim gören öğrencilerin rehber öğretmenleriyle birlikte katılım göstereceği ‘İlkadım’dan Maraş’a Bilim Yolculuğu’ projesi karşılıklı atılan imzalarla hayata geçiyor. 2 ile 4 Mayıs tarihleri arasında uygulama alanı Kahramanmaraş İl Merkezi Konteyner Kent Alanında yapılacak etkinliklerde bilim atölyelerin kurulumu ve atölyelerle deprem bölgesinde yaşayan toplumun yaşama uyum sürecinin destekleneceği ön protokol başkanlık makamında İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Özer Ersoy tarafında imzalandı.

DEPREM BÖLGELERİNE BİLİM ATÖLYELERİ
İmza sonrası proje hakkında açıklama yapan İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Özer Ersoy, ”6 Şubat 2023 tarihinde gerçekleşen depremden doğrudan etkilenen 11 ilimize yönelik, bilimsel atölye ve etkinlik yapmayı hedefleyen projelerin destekleneceği yeni bir çağrı oluşturuldu. Bu çağrıda önerilebilecek uygulamalı proje etkinlikleri ve atölyelerle deprem bölgesinde yaşayan toplumun yaşama uyum sürecinin desteklenmesi hedeflenmektedir. Proje paydaşımız olan İlkadım Belediyesi ile 2 yıllık bir işbirliğini imza altına aldık. Eğitime öğretime ve projemize verdiği katkı ve desteklerden ötürü İlkadım Belediye Başkanımız Necattin Demirtaş’a sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

‘BENİ DAHİL EDERSEN ANLARIM’ MANTIĞI
Bilimden sanata, kültürden spora ve daha birçok alanda ilçemizi marka haline getirmek için var gücüyle çalıştıklarını söyleyen İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, ”Bana anlatırsan unuturum, bana gösterirsen hatırlarım, beni dahil edersen anlarım. Sanırım eğitim öğretim faaliyetlerinde rehber edinmemiz gereken bakış açısı bu olmalıdır. Çocuklar öğretmenlerin defterlere not tutturdukları bilgileri sınavdan sınava ezberlemeye mahkum edilen robotik canlılar olmamalılar. Bir bitkinin yaptığı fotosentez anlatırken deftere yazarak değil toprağı kazarak, dokunarak, yaşayarak öğretmeliyiz. Bu manada imza altına alınan bu işbirliğinde yegane amacımız gençlerimizi doğru imkanlarla buluşturmak” ifadelerine yer verdi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.