Dolar 32,3422
Euro 34,9817
Altın 2.387,67
BİST 10.203,98
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
15°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C

İsmail Bekar’dan Bafra Belediyesine Soru Önergesi

Bafra Belediyesi Meclis Üyesi İsmail Bekar, Bafra Belediye Başkanlığına soru önergesi sundu.

İsmail Bekar’dan Bafra Belediyesine Soru Önergesi
REKLAM ALANI
30 Kasım 2018 15:45

BAFRA BELEDİYE BAŞKANLIĞI’NA

A-) Mali Hizmetler Müdürlü kadrosu 04.07.2009 tarihi ve 27278 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Mahalli İdareler Personelinin Görevde Yükselme Ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Yönetmelik hükümlerine göre görevde yükselme sınavına tabidir.
İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü, 02/01/2018 gün ve 3127266/-907.99.25 bilâ sayılı yazıları ile Mahalli İdareler Personelinin Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Yönetmelik kapsamında, 2018 yılında yapılacak mahalli idareler personeli görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavının açıldığını il valiliklerine bir genelge ile bildirmiştir.Bu genelgeye göre;

“1. Mahalli idareler, Yönetmeliğin 11 inci maddesindeki esaslara uygun olarak (Şubat ayının sonuna kadar) görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavına tabi tutmak istediği personelin niteliklerini ve sayısını valiliklere bildireceklerdir. Valiliklere gelen başvurular, tek liste halinde en geç 15 Mart 2018 tarihine kadar Bakanlığımıza gönderilecek ve listeler Bakanlığımızca birleştirilerek sınavı yapacak kuruma bildirilecektir.

2. Mahalli idareler personelinin görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavı Anadolu Üniversitesi tarafından gerçekleştirilecektir.

3. Mahalli idareler personelinin görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavına Valiliklerin Bakanlığımıza göndereceği listelerde yer alan personel katılabilecektir.
Bu minvalde; görevde yükselme sınavına tabi olan Nejdet TOPAL’IN Bafra Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü kadrosuna Belediye Başkanı Hamit Kılıç tarafından yürürlükteki mevzuat yok sayılarak re’sen atanması durumuna karşılık;

1- Yönetmeliğin 1. maddesine göre “görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavına tabi tutmak istediği personelin niteliklerini ve sayısını valiliklere bildireceklerdir” hükmü gereği gerekli bilgilendirmeler valiliğe yapılmış mıdır?

2- Nejdet TOPAL isimli kişi Anadolu Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen sınava girmiş midir?

3- Girmedi ise iş bu atama nasıl hangi kanuna dayalı olarak yapılmıştır?

4- Kanunsuz bir şekilde yapılmış ise Nejdet TOPAL’I Bafra Belediyesi Mali Hizmetler Müdürü olarak ataması ve doğal olarak da devlete ek külfet olarak maaş, ikramiye ve diğer özlük hakları sağlanması ayrı bir hukuksuzluktur , kamu zarara uğratılmıştır. Bu şekilde Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç tarafından kamu görevi kötüye kullanılmış olup, İçişleri Bakanlığı ve Bafra Cumhuriyet Başsavcılığı yetkililerine ihbarda bulunuyorum. Ayrıca Bafra Belediyesi Encümen Üyesi olarak Belediyemizin bu durumu iş bu soru önergesi ile açıklamasını talep ediyorum.

B)-Bafra Belediyesi bünyesinde 52 kadrolu işçi çalışmaktadır.Altta Cumhurbaşkanının 14 Ağustos 2018 tarih ve 26 karar sayılı kararında belirtildiği üzere 17/08/2018 tarihinde ödenmesi gereken ikramiyeler halen ödenmemiştir. Belediyenin ödenekleri haksız olarak istifa eden işçilere kıdem tazminatı olarak arabulucu ücreti olarak ödenir iken 52 Kadrolu işçinin ikramiyeleri, alın terleri keyfi olarak neden ödenmiyor? İşçilerinin haklarını halen ödemeyen belediye yönetimi neyi yönetmektedir?

C-) 696 sayılı Kanun Hükmündeki Kararname de belirtilen ;
“Bu madde kapsamındaki şirketlerde işçilerin işe alımı, işçilere ilişkin personel giderlerinin toplam giderler içindeki payına ilişkin üst sınırları, ilk defa alınacak işçilere ilişkin belirlenecek ölçütleri esas alarak yıllık sınırlamaları ve bu kapsamdaki alımlar ile harcamaları izlemeye ilişkin usul ve esasları belirlemeye Maliye Bakanlığı ve Devlet Personel Başkanlığının görüşleri ve İçişleri Bakanlığının teklifi üzerine Bakanlar Kurulu yetkilidir.”

Hükmü hiçe sayılarak Bafra Belediye Başkanı Hamit KILIÇ tarafından 10 kişi işe alınmıştır.Bu konu ile ilgili olarak içişleri bakanlığı müfettişlerini göreve davet ediyorum.
İşe alınanlardan; Bir tanesi AKP Bafra Gençlik Kolları Başkanı, bir tanesi AKP Yönetim Kurulu Üyesi, diğerleri ise Belediye Başkanı akraba eş ve dostlarıdır.

1-Personel Giderlerinin hesaplanmasında personellere ödenen net ücretlerin toplamı dikkate alınmış mıdır?

2-Yeni işçi alımında işçi alım ilanları duyuru amacı ile Türkiye İş Kurumu İl Müdürlüğüne gönderilmiş midir?

3-Mali İdare Şirketlerine yeni işçi alımı için İçişleri Bakanlığından izin talep edilmiş midir?

4-Bu hususta yapılan alımların hukuki dayanağı nedir?

5-Gelir gelmez ilk yapılacak iş işe adam alıp kadrolaşmak ve usulsüz atamalara imza atmak mı olmalıydı?

Yukarıda listeler halinde belirtilen hususların iş bu soru önergesi ile Belediye Meclisnde cevaplandırılmasını, Belediye Meclisimizin ve Kamunun Aydınlatılmasını talep ederim. 30.11.2018

Bafra Belediyesi Meclis Üyesi

İsmail BEKAR

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.