Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 18°C
Per 19°C

KADIN İSTİHDAMINDA ‘YEDAŞ’ FARKI!

YEDAŞ kadına verdiği destekle ‘BM Kadının Güçlenmesi Prensipleri’ imzacısı oldu. Genel Müdür Bilgi, “Cinsiyet eşitliğine olan güçlü bağlılığımızı devam ettiriyoruz” dedi

KADIN İSTİHDAMINDA ‘YEDAŞ’ FARKI!
REKLAM ALANI
16 Ağustos 2023 17:44

Genel merkezi Samsun’da bulunan ve 250’ye yakın kadın çalışanı istihdam eden Yeşilırmak Elektrik Dağıtım A.Ş.(YEDAŞ), kadın çalışanlara verdiği destekle Birleşmiş Milletler (BM) Kadının Güçlenmesi Prensiplerinin (The Women’s Empowerment Principles-WEPs) imzacısı oldu.

EN ÇOK KADIN İSTİHDAMI SAĞLAYAN
Bünyesinde çalışan kadın sayısı ile Karadeniz Bölgesi’ndeki en çok kadın istihdamı sağlayan firmalar arasında yer alan YEDAŞ, sorumluluk aldığı her alanda tüm paydaşlarının hayatını aydınlatma misyonu ile hareket ediyor. Bu misyonla çalışmalarına devam ederken sürdürülebilirliği faaliyetlerinin odak noktasına alma kararı aldı. Şirket, bu kapsamda Birleşmiş Milletler Kadının Güçlenmesi Prensiplerinin (The Women’s Empowerment Principles-WEPs) imzacısı oldu.

KADININ GÜÇLENMESİ PRENSİPLERİ
Weps, Kadının Güçlenmesi Prensipleri, ‘Toplumsal Cinsiyet Merceği’ olarak, kadınların ekonomik yaşamın her alanında ve seviyesinde var olmaları yönünde gayret gösteren kişi ve kurumlara ilham kaynağı olmak ve bu alanda yapılan çalışmaları kuvvetlendirmek amacıyla faaliyetlerini yürütmeyi taahhüt ediyor. YEDAŞ, Samsun, Ordu, Çorum, Amasya ve Sinop illerinde sunduğu elektrik dağıtım hizmetlerinin yanı sıra, toplumsal sorumluluğun bir parçası olarak kadınların güçlenmesini desteklemeye büyük önem veriyor. Bu amaçla, “Kadının Güçlenmesi Prensipleri”ne (Kadının Güçlenmesi İlkeleri- Weps) imzacı olduklarını gururla bildirdi.

YEDAŞ

GENEL MÜDÜR BİLGİ’DEN AÇIKLAMA
Yeşilırmak Elektrik Dağıtım A.Ş. Genel Müdürü Yunus Emre Bilgi, “Her alanda adil bir çalışma ortamını oluşturmak, cinsiyet ayrımcılığına son vermek önceliklerimiz arasında yer alıyor. Bu konulardaki hassasiyetimiz kapsamında daha önce Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi’ni imzalamıştık. Şimdi de BM Kadının Güçlenmesi Prensipleri’ni imzalayarak, cinsiyet eşitliğine olan güçlü bağlılığımızı devam ettiriyoruz. Kadınların tüm sektörlerde ve her düzeyde ekonomik yaşamın içinde yer alabilmesini sağlamak adına çalışmalar yürütüyoruz. Kadınların güçlenmesine destekle sadece iş dünyasında değil, toplumun her alanında olumlu etkiler yaratmaya devam edeceğiz” dedi.

YEDAŞ, 5 İLİN HİZMETİNDE
2005 yılında kurulan Yeşilırmak Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (YEDAŞ); Türkiye’de yapılan özelleştirmeler kapsamında 2010 yılında Çalık Grubu tarafından devralınmıştır. YEDAŞ; Samsun Genel Müdürlük olmak üzere Amasya, Çorum, Ordu ve Sinop illerine hizmet vermektedir. Ar-ge yatırımları, kesintisiz hizmeti ve müşteri odaklı hizmet anlayışıyla yurt içi ve yurt dışında operasyonel mükemmellik alanında birçok ödül almıştır.
Müşterileri, üst yönetimi, çalışanları ve tüm paydaşlarıyla birlikte sorumluluk sahibi, güçlü bir aile yapısına sahip olan YEDAŞ, hizmet bölgesinde 3 milyonun üzerinde kullanıcısına elektrik enerjisi sağlamaktadır.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.