Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 19°C
Çar 20°C

Kalpazan operasyonu!

Sahte para basarak piyasaya sürdükleri iddiasıyla gözaltına alınan 20 kişiden 14’ü çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi

Kalpazan operasyonu!
REKLAM ALANI
9 Mayıs 2018 23:14

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele polisince, 26 Nisan’da İstanbul başta olmak üzere, Samsun, Gaziantep, Antalya ve Bakıkesir’de çok sayıda ev ve işyerine düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda, elebaşılığını Faruk. Ö.C’nin yaptığı şebekeye yönelik olarak sahte para basıp bu paraları piyasaya sürdükleri iddiasıyla aranan 38 kalpazandan 20’si yakalanmıştı.

14 TUTUKLU, 6 KİŞİ SERBEST
Gözaltına alınan 20 kişinin polisteki sorguları tamamlandı. Adliyeye sevk edilen kalpazan çetesine mensup 20 şüpheliden 14’ü, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Şebeke üyelerinden 6’sı ise savcılık talimatıyla tutuksuz yargılanmak üzere emniyetten serbest bırakıldı.

EV VE İŞ YERİNDE ARAMA
Suç örgütü elebaşı Faruk Ö.C.’nin başını çektiği şebekenin “suç işlemek amacıyla örgüt kurmak”, “örgüt üyeliği” ile “parada sahtecilik” suçlarından işlem gören zanlılara ait ev ve iş yerlerinde yapılan aramada, 3 sahte ehliyet, sahte para basımında kullanılan baskı makineleri, 2 dizüstü bilgisayar, 15 yazıcı, 1 para kesme makinesi, mor ışık cihazı, 1 adet baskı makinesi içinde sahte para yapımında kullanılan grafik ve programların bulunduğu çok sayıda USB bellek, 1 adet belek, sahte para basımında kullanılan çok sayıda para kağıtları, filigranlar, sahte para yapımında kullanılan çeşitli renkte boyalar, kesimi yapılmış ve yapılmamış vaziyette piyasaya sürülmek üzere hazır olan 20, 50, 100 ve 200 liralık sahte banknotlarla basılmış boş sahte çek koçanları ele geçirmişti. Ele geçirilen malzemeler ve sahte paralar emniyette sergilendi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.