Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 20°C
Pts 23°C
Sal 24°C
Çar 22°C

Karar Bafra Belediyesi’nde

Bafra’da uzun zamandır gündemde olan ve tartışılan yeni Otogar alanına bir de yeni yapılacak olan Sebze ve Meyve Hal’i de eklendi.

Karar Bafra Belediyesi’nde
REKLAM ALANI
3 Şubat 2020 19:52 | Son Güncellenme: 4 Şubat 2020 16:44

Samsun Büyükşehir Meclis Toplantısının ardından kararı verilen Bafra’ya yapılacak yeni Hal’in yeri Türbe köyü olarak belirlendi. Ancak Türbe köyü sakinleri yapılacak alan ile ilgili isyan etti. Yaklaşık olarak 220 dönümlük mera alanı üzerine yapılması planlanan Hal için köy sakini Serdar Saraç “Ovanın ortasına hal yapılacak. Arazi kaybı çok büyük. Köylüye ayrılmış yerlerden bu kadar kolay vazgeçilmemeli” dedi.

DAHA MÜSAİT YERLER VAR
Türbe Mahalle Muhtarı Aşur Güngör “Mahallemizde 218 dönümlük alanın komple gitmesine biz razı değiliz. Daha müsait yerler var. Oralara bakılması lazım. Bu meranın da etrafı ev, yani buraya hal yapıldığında bir kasaba gibi ortasına hal yapılmış oluyor. Mahalle içi olduğu için karşıyız. Başka bizim meramız yok. Oradan yaralanan 60 hanemiz var. Fakir nüfusumuz var. Bundan dolayı biz meramızın gitmesine karşıyız. Hayvancılık yapmaya biz devam edeceğiz” dedi.

ÜLKEMİZİN BETONLAŞTIRILMASINA KESİNLİKLE KARŞIYIZ
Derdini anlatmak için Bafra Kaymakamlığı’na ardından Samsun Büyükşehir Belediyesi’ne giden heyet ne yazık ki sonuç alamadı. Konuyla ilgili basın açıklamasında bulunan Serdar Saraç, “Samsun’un Bafra İlçesi’nin mevcut Sebze ve Meyve Hali’nin çiftçinin ihtiyaçlarını karşılayamadığı aşikâr, Tarım ve Hayvancılığın bütün dünya için çok kritik ve stratejik konuma geldiği bu günlerde, ülkemizin meraları betonlaştırılmasına kesinlikle karşıyız.” ifadelerini kullandı.

KÖYÜN TAMAMINA YAKINI MERA ALANINDAN FAYDALANIYOR
Samsun Valiliği ve Samsun Büyükşehir Belediyesi’ne ayrı ayrı dilekçe verdiklerini aktaran Saraç, “Türbe Köyü (mahallesi) muhtarı ve azaları önderliğinde sakinlerin çok büyük bir kısmı bu projede köy merasının kullanılmasına kesinlikle karşıdır. Bu alandan köyümüzde hayvancılık yapan pek çok hane faydalanmaktadır. Köy ahalisi ile yapmış olduğumuz toplantılarda köy sakinlerinin tamamına yakın bir bölümünün, meramızın bu amaçla elden çıkarılmasına karşı olduğu ortadadır. ” diye kaydetti.

BEREKETLİ TOPRAKLARA DEĞİL ATIL YERLERE YAPILMALI
Köy sakinleri yapılacak olan yeni Sebze ve Meyve Hali’nin mera olarak kullanılan, işlek, bereketli ya da köyün orta yeri gibi alanlara değil tarım yapılamayan atıl durumda farklı alanlara yapılması gerekliliğinin altını çizdi.
Son olarak konuyla ilgili 2 Şubat’ta tekrar Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ile bir araya geldiklerini ileten Türbe Mahalle Muhtarı Aşur Güngör ve köy sakini Serdar Saraç yapılan görüşmenin sonucunda; “Başkanımız köylümüzün taleplerini olumlu karşıladı. Bafra Belediyesi’nin alternatif konum belirlemesi konusunda Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç Bey ile görüşülmesini tavsiye etti” dedi.

Haber:Asel Sema Uğurlu

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.