Dolar 32,4714
Euro 34,5590
Altın 2.474,93
BİST 9.529,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Çar 19°C
Per 19°C
Cum 15°C
Cts 18°C

‘Katık Otobüsü’ne TAM DESTEK

Atakum Belediyesi’nin Katık Otobüsü’ne evdeki atıklarını getiren Atakumlular, projenin hem doğayı koruduğunu hem de bütçelerine katkıda bulunduğunu söyleyerek tam destek verdi

‘Katık Otobüsü’ne  TAM DESTEK
REKLAM ALANI
15 Ocak 2023 16:38 | Son Güncellenme: 15 Ocak 2023 16:44

Atakum Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Birimi tarafından geri dönüştürülebilir atıkları ücret karşılığında toplayan ‘Katık Otobüsü’ne ilgi gittikçe büyüyor. Yurttaşlar hafta içi her gün kentin farklı bir noktasında konumlanan Katık Otobüsü’ne karton, pet, cam, metal, atık yağ gibi geri dönüştürülebilir atıkları ulaştırıyor.

'Katık Otobüsü’ne TAM DESTEK

Uğur Başar

PAZAR ALIŞVERİŞİNE KATKI
Pazar yerlerine yakın alanlarda hafta içi atık toplayan otobüs, Atakumluların pazar alışverişi bütçelerine de katkı sağlaması nedeniyle rağbet görüyor. Katık Otobüsü’nün güncel fiyatları kilogram başına şu şekilde: karton 1.3 TL, pet 5.0 TL, kitap 2.0 TL, metal 3.5 TL, cam 0.10 TL, kola kutusu 10 TL. Atık yağ litre başına 8.0 TL.

'Katık Otobüsü’ne TAM DESTEK

Elina Vinogradshi

‘UYGULAMA KAZANÇ SAĞLIYOR’
Katık Otobüsü sayesinde hem maddi kazanç sağladığını hem de atıklarının değerlendiğini söyleyen Elina Vinogradshi, “Böyle bir çalışma olduğu için çok mutluyum. Çocuğumun eski kitap ve defterlerini, plastikleri getirdim. Bu bize günlük kazanç oluyor, çocuğuma bir şey almış oluyorum. Bir yandan da ev temizleniyor. Sürekli getirmeye devam edeceğim. Atakum Belediyesi’ni çok seviyorum” dedi.

'Katık Otobüsü’ne TAM DESTEK

Binnur Akbaşoğlu

‘BAĞIŞA VESİLE OLUYOR’
Uzun zamandır geri dönüşüme önem verdiğini anlatan Binnur Akbaşoğlu, “Çok güzel bir proje. Çocuklarımın da buna her zaman katkısı olsun istiyorum. Her hafta evimizden üç torba geri dönüşüm malzemesi çıkıyor ve biz bunları sokağa atıyoruz. Geri dönüşümü yapılmazsa bu atıklar binlerce yıl doğada yok olamıyor. Artık bu atıkları ‘Katık Otobüsü’ne getiriyoruz. Doğaya atmadığımız için çocuklarımıza da daha güzel bir gelecek sunuyoruz. Bir diğer avantajı da yardımlaşmaya aracı oluyor. Ben Katık Otobüsü’nden aldığım ücretle bağış yapıyorum. En güzel tarafı da o. Şu zamanda insanların birbirine yardım etmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu gelirleri sokağa atacağımıza bir insana ekmek olabilmesinin vereceği mutluluk hiçbir şeye değişilmez. Biz de elimizden geldiğince bu kampanyayı büyüteceğiz” diye konuştu.

'Katık Otobüsü’ne TAM DESTEK

Beyhan Bolat

‘BÜTÇEMİZE KATKI’
Atıkların değerlenmesinden dolayı çok mutlu olduklarını söyleyen Beyhan Bolat ise, “Çok güzel bir uygulama. Çok hoşumuza gitti. Bu hayat pahalılığında neden her şey çöpe gitsin? İhtiyacı olanlar veya ihtiyaç sahiplerine hayırda bulunmak için çok iyi düşünülmüş. Bugün buraya evde olan atık malzemeleri getirdim. Hem bütçemize hem çocuklarımıza hem de devletimize ve milletimize katkı olsun istedim. Şimdi de pazar alışverişine gidiyorum. Bundan sonra da Katık Otobüsü’ne atık getirmeye devam edeceğim” ifadelerini kullandı.

‘ATIK BİRİKTİRMEYE DEVAM EDECEĞİZ’
Katık Otobüsü uygulamasını takdir ettiklerini belirten Uğur Başar, “Uygulama çok hoşumuza gitti. Sokak aralarında sabit geri dönüşüm kutularının olduğunu görüyoruz ama böyle canlı olarak görmek daha çok sevindirdi. Bugün bir aydır evde kızımla birlikte biriktirdiğimiz pet şişeleri getirdik. Çöpe atmaktansa buraya teslim etmeyi daha faydalı bulduk. Evde yine atık biriktirmeye ve buraya getirmeye devam edeceğiz. Komşularımıza da bahsediyoruz ve onlar da bizi gördükçe şevk alıyorlar” dedi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.