Dolar 32,5208
Euro 34,7888
Altın 2.418,86
BİST 9.763,29
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 19°C

‘KOCA BİR ÇINAR GİBİ…’

Atatürkçü Düşünce Derneği(ADD) Samsun Şube Başkanı Dr. Işık Özfekeli, “Zor günler geçiriyoruz ama bunlar geçici. Çünkü Atatürk7ün aydınlık ışığında, aklın ve bilimin yolunda yürüyenleriz” dedi

‘KOCA BİR ÇINAR GİBİ…’
REKLAM ALANI
9 Kasım 2021 18:17

ADD Samsun Şube Başkanı Dr. Işık Özkefeli, 10 Kasım nedeniyle yayımladığı mesajda, ülkenin içerisinde bulunduğu duruma dikkati çekerek önemli mesajlar verdi. Özkefeli, Türkiye’nin zor günlerden geçtiğini belirterek, “Ama bunlar geçecek. Çünkü Mustafa Kemalin aydınlık ışığında, aklın ve bilimin yolunda yürüyoruz” dedi.

SARI SAÇLI, MAVİ GÖZLÜ DEV
“Bugün bir yas günü değil, anma ve anlama günüdür” diyen Işık Özfekeli, açıklamasında ayrıca şu ifadelere de yer verdi:

“Bedenen aramızdan ayrılsa da her şeyiyle içimizde yaşayan özgür, çağdaş ve aydınlık günlerimizin mimarı Atatürk’ün ve düşünce sisteminin bu topraklar da ne ifade ettiğini çok iyi anlamak gerekir. Onun bu kadar evrensel olmasını sağlayan onun sarı saçlı, mavi gözlü bir dev oluşu karga kovalayışı veya adının Kemal oluşu değildir.

ATATÜRK DEMEK DİRENMEKTİR
Atatürk demek aydınlanmanın adı demektir. Atatürk demek Akıl ve ilimdir. Atatürk demek Türk Ulusal Kimliği, Üniter yapı demektir. Atatürk demek antiemperyalizm, kurtuluş ve kuruluş demektir. Atatürk demek Tam bağımsızlık ve Milli egemenlik, ümmet olmak yerine hukukun üstünlüğüne dayalı sistemde birey olmak demektir.
Atatürk demek direnmek, kazanmak demektir.

İÇ VE DIŞ GÜÇLER SALDIRIRKEN
Atatürk demek üretebilmek demektir. Atatürk demek onur, haysiyet ve şeref demektir. İnsan olmak, sevgi demektir. Yani kısaca Atatürk demek bu topraklarda aydınlanma, çağdaşlaşma, akıl, bilim ve bu toprakların sesi olmak demektir. İşte sadece bir isim değil taşıdığı bu kadar anlamla dış ve iç güçler tarafından sürekli saldırıya uğraması da gün gibi aşikârdır.

KOCA BİR ÇINAR GİBİ BÜYÜYOR
Her şeye rağmen, geçen 83 yıllık süreçte ve özellikle 21.yüzyılda Atatürk’ün önemi ve değeri daha da iyi anlaşılmıştır. Bugün Atatürk, getirdiği çağdaş ve insani değerlerle, her geçen gün daha da büyümüş, daha da yücelmiştir. Onu ve fikirlerini unutturmak için eserlerine ve devrimlerine vurulan her darbede gövdesinden yeni filizler, sürgünler veren koca bir çınar gibi büyüyor ve devleşiyor.”

Sibel TOPAL

REKLAM ALANI
ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.