Dolar 32,3341
Euro 35,0774
Altın 2.308,07
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Kürt Mahallesi PKK’ya Meydan Okudu

Kürt Mahallesi PKK’ya Meydan Okudu
REKLAM ALANI
10 Eylül 2015 00:27 | Son Güncellenme: 10 Eylül 2015 00:30

Samsun’un Bafra İlçesinin  en büyük Kürt mahallelerinden olan Dededağı mahallesi gençleri PKK terör örgütünü lanetledi.

Son zamanlarda artan terör saldırını kınayan Bafra’nın büyük Kürt Mahallesi Dededağı halkı, kadını, yaşlısı ve genci 500 araçlık konvoyla Bafra’da Bin kişi ile teröre lanet yağdırdı.

Dededağı Mahallesinde sabah erken saatlerde hazırlıklara başlayan mahalle halkı, Kürt, Türk kardeştir sloganları atarak mahalleyi Türk Bayrakları ile süsledi.

Şehitler için tepki yürüyüşü yapacaklarını söyleyen mahalle halkı, Bafra Dededağı Mahallesi Karadeniz olarak omuz omuza hep beraber PKK’yı Türkiye Cumhuriyeti’nden sileceğiz. Bafra Dededağı Mahallesi bir kürt mahallesidir. Burada herkes can birliği ile askere gitmeye hazır. Biz kürk mahallesi olarak PKK ile savaşmaya hazırız, şeklinde tepkiler verdiler.

IMG_0913

Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlüğüne, Bayrağının, dilinin tek olduğuna, tek Vatan olduğunu bilmekte olduklarını söyleyen, Bafra Dededağı Mahallesi Gençlik Harekatı adı altında konuşan Coşkun Aydoğan, “Bizler Dededağı Gençlik Harekatı olarak Türk Ordumuzun her zaman yanlarında olduğunu bilmelerini isteriz. Bizim bir olarak, dünya kurulduktan bu yana imanla, şerefle Dünyayı önünde titreten Türk Ordusunun hiç kimsenin karşısında duramayacağını bilmekteyiz. Ama bizler Dededağı gençlik harekatı olarak Genel Kurmay Başkanlığına dilekçe yazmış 100 kardeşimizle birlikte Ordumuza moral vermek için, her zaman yanlarında olmak için ve bizleri Ordumuzun saflarına PKK ile mücadelede yer almak için gönüllü olarak dilekçelerimizi Bafra Askerlik Şubesine teslim edeceğiz. Biz her zaman ve her yerde, Dededağı gençliği olarak Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlüğüne, Bayrağının, dilinin tek olduğuna, tek Vatan olduğunu hepimiz bilmekteyiz. Bugün komşumuz olan Suriye’de yaşananların bir vatanın ne demek olduğunu hep beraber bilmekteyiz. Biz her zaman Vatanın namusumuzdan ve şerefimizden önce geldiğini bilen gençleriz. Bunun için son nefesimize kadar mücadele vereceğiz” dedi.

IMG_1013

Yapılan basın açıklamasının ardından, 500 araçlık konvoy, Bafra Askerlik şubesine hareket etti. Şehir merkezinde yürüyüş yapan kalabalık grup, Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez, Ne Mutlu Türküm Diyene ve Her şey Vatan İçin sloganları eşliğinde, Askerlik şubesi önüne geldiler. Burada saygı duruşu ve İstiklal marşının okunması8nın ardından, Şehitler için Kuran-ı kerim ve dualar yapıldı.

Bafra Dededağı Mahallesi Gençlik Harekatı adı altında Genel Kurmay Başkanlığına yazılan 100 kişilik askerlik dilekçeleri Coşkun Aydoğan tarafından, Bafra Akerlik Şubesi Per. Yüzbaşı Serkan Savaş’a teslim edildi.

Grup daha sonra, Bafra Asri mezarlıkta bulunan Garnizon Şehitliğini ziyaret ederek, şehitlerin mezarı başında dualar ettiler.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.