Dolar 32,5346
Euro 34,9863
Altın 2.440,42
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 18°C

Lekelere karşı limon maskesi

Lekelere karşı limon maskesi
REKLAM ALANI
21 Kasım 2019 19:17

Pürüzsüz bir cilde sahip olmak hepimizin ortak hayalidir.Ancak ciltte meydana gelen lekeler bir çok kişinin kabusu olabiliyor. Estetik Uzmanı Dr.Meltem Ayran ciltte meydana gelen lekelerden kurtulabilmek ile ilgili önemli bilgiler verdi.

Leke oluşumunu etkileyen en önemli 2 faktörün; Yaşlanma ve Güneş Işınları olduğunu belirten Dr.Meltem Ayran güneşe maruz kaldıktan sonra birkaç hafta ile birkaç ay içerisinde’ oluşabildiğini açıkladı. Leke problemli hastalar yaygın olarak yaz sonrasında bize başvururlar, güneşin zararlı etkileri birkaç hafta sonra kendini göstermeye başlar.

Vücutta inflamasyon yaratan durumlar, akne, egzema gibi… Leke oluşumuna sebep olur.Eğer koyu tenli iseniz ya da koyu tenli genleriniz varsa gebelikte ve bazı ilaçların kullanımından sonra lekelenme şansınız daha yüksektir.

Leke tedavisindeki hedef; anormal pigment üretimini engellemek, hücre yenilenmesini aktive etmek, pigment hücrelerinin uzaklaştırılması, pigment oluşumuna neden olan inflamasyonu azaltmak.

Leke sadece bir noktada mı yaygın halde mi ona bakmak lazım, tek bir noktada ise sadece o bölgeye yönelik tedavi hedeflenir.Leke tedavisinde Gold Standart, Hidrokinon’ dur.Melanin üretimini bloke eder, lekelerin renginin açılmasını sağlar.Transemik asit ve niasinamid lekelere karşı birlikte etkili savaşırlar. Gebelikte ve her cilt tipinde uygulanır. Vitamin C ve vitamin E etkili antioksidanlardır.Kojik asit ve viatmin C, tirosinası inhibe eder.( Tirozinaz, tirosini melanine çevirir.) Ve böylece pigment oluşumunu engeller. Rejenarasyon yapan yenileyici uygulamalr mutlaka tedavinin bir parçası olmalıdır.Soya ekstresi, anormal pigment oluşumunu önler ve parlaklık sağlar.

Lekeyi tedavi ederken, tedaviden daha önemli adımın yeni leke oluşumunu engellemek ve mevcut lekenin koyulaşmasını engellemek olduğunu unutmamak gerekir. En az spf 30 olmak üzere yüksek koruma faktörlü krem kullanımı çok önemlidir. Leke Tedavisine doğal çözüm olarak, limon maskesini öneren Dr. Meltem Ayran, limonun içerisindeki sitrik asitin ölü hücrelerin atılmasını sağlayarak peeling etkisi yaptığını, hem lekenin renginin açılmasında hem de yeni hücre oluşumunu uyarmada etkili olduğunu söyledi. Limon suyunu, yüzünüzü temizledikten sonra bir pamuk yardımıyla yüzünüze sürün ve 15-20 dakika sonra durulayın.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.