Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 18°C
Çar 19°C

‘MİLLETİN VİCDANINA HAVALE EDİYORUZ…

Samsun’da CHP İl Başkanı Mehmet Özdağ, “Türk Ordusu’ndan umudu kesip, yabancı askerlere bel bağlayan saray ve şürekasını, aziz milletimizin vicdanına havale ediyoruz” dedi

‘MİLLETİN VİCDANINA HAVALE EDİYORUZ…
REKLAM ALANI
23 Ekim 2023 18:56

Samsun’da bir araya gelen CHP İl Yönetimi, Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarının Irak ve Suriye’deki görev süresinin 2 yıl daha uzatılmasına ilişkin tezkerenin Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde onaylanmasıyla ilgili açıklamada bulundu. CHP İl Başkanı Mehmet Özdağ, tezkere sürecini sert sözlerle eleştirdi.

Partisinin il binasında bir grup partili ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Mehmet Özdağ, TBMM tarafından kabul edilen son tezkereye ilişkin önelli açıklamalarda bulundu. Özdağ açıklamasında özetle şunlara değindi:

“Cumhuriyet Halk Partisi, bu Ülkenin ilk ve ebedi Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün partisidir. Dolayısıyla teröre karşı verilecek her türlü mücadeleyi amasız/fakatsız destekler. Bununla birlikte, tezkerede yer alan ve dogrudan dogruya milli egemenligimize gölge düşürebilecek sakıncaları milletimizle paylaşmak da bizim görevimizdir.

Söz konusu tezkere, yabancı askerlerin Türkiye’de bulunmasının, daha net bir ifadeyle, yabancı asker postallarının kutsal vatan toprağımızı çignemesinin önünü açmaktadır. Saray Iktidarina sormak isteriz: Türkiye Cumhuriyeti Devletinin ordusu yok mudur? Askerimiz, polisimiz, korucumuz ne icin mücadele etmektedir? Söz konusu yabancı askerler kimlerdir ve ordumuzun veremedigi hangi mücadeleyi verecektir? Türk Milleti, vatanını canından aziz bilir.

MHP’YE ‘HAMASET’ SUÇLAMASI
İşin dikkat cekici bir boyutu da sarayın iktidar ortağı olan Milliyetci Hareket Partisi, yabancı askerlere Türk topraklarının kapısının açılmasına, Cumhuriyet Halk Partisi itiraz edene kadar sessiz kalmıştır. Ardından, ‘Türkiye’ye gayrimeşru yabancı postalların ayak basması diye bir şey yoktur, şayet olursa verilecek sadece bir canımız vardır” diye, hamasetten öteye gitmeyen bir açıklama yapılmıştır.

‘SARAY VE ŞUREKASI’ BENZETMESİ
Büyük Önder Atatürk’ün ifadesiyle, zaferleri ve geçmişi, insanlık tarihi ile başlayan, her zaman zaferle beraber uygarlık nurlarını taşıyan kahraman Türk Ordusu’ndan umudu kesip, yabancı askerlere bel bağlayan Saray ve Şürekasını, aziz milletimizin vicdanına havale ediyoruz.

REKLAM ALANI
ETİKETLER: , , , ,
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.