Dolar 32,5395
Euro 34,8238
Altın 2.428,80
BİST 9.702,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 19°C

ATAKUM EĞİTİM BİLİMLERİ’NDE ‘MİLLİ’ HEYECAN!

Çin’in başkenti Pekin’de düzenlenen 2022 Kış Olimpiyat Oyunları’nda erkekler 1000 metre kısa kulvar sürat pateninde 6’ncı olan milli sporcu Furkan Akar, “Sabah akşam durmadan çalıştık. Sporda pes etmek yok” dedi

ATAKUM EĞİTİM BİLİMLERİ’NDE  ‘MİLLİ’ HEYECAN!
REKLAM ALANI
21 Şubat 2022 18:03 | Son Güncellenme: 21 Şubat 2022 18:12

Kısa kulvar sürat pateninde olimpiyatlara kota alan ilk milli sporcu olan Furkan Akar, 2022 Pekin Kış Olimpiyatları’nı 6’ncı sırada tamamladı ve Türkiye adına bir ilki daha gerçekleştirdi. Başarılı sporcu Samsun’da Atakum Eğitim Bilimleri Okulları’nda öğrencilerle bir araya gelerek başarı öyküsünü paylaştı.

FURKAN AKAR’A BÜYÜK İLGİ
Atakum Eğitim Bilimleri Okulları’nda düzenlenen Kariyer Günleri’nin son konuğu Short Track (Sürat Pateni) Olimpiyat Sporcusu Furkan Akar oldu. Öğrencilerin yakın ilgisiyle karşılanan milli sporcu, 2026 Kış Olimpiyatları için şimdiden çalışmalara başladığını belirterek, “2026’da mutlaka madalya için yarışacağım” dedi.

‘BİZE KİMSE İNANMAMIŞTI’
Kış olimpiyatlarında Türkiye adına bugüne kadarki en iyi sonuca ulaşan Furkan Akar, öğrencilere yönelik konuşmasında ayrıca şunlara da değindi:

“Bu branşta Türkiye’yi olimpiyatlarda temsil eden ilk sporcuyum. Sabah akşam hiç durmadık çalıştık. Başkanımız Sayın Gökhan Özdemir ile 3 yıl önce aramızda bir konuşma geçti. ‘Biz olimpiyatlara katılacağız.’ dedi. Aslında arkadaşlarımız, camia olsun bize ilk başta kimse inanmamıştı. Ama biz federasyonumuza inandık, antrenörümüzle birbirimize inandık. 5 kişilik olimpik kadromuz vardı. Çin, Japonya, Macaristan ve Hollanda’da olimpiyat elemelerine katıldık. Olimpiyat kota müsabakaları en son Hollanda’da düzenlendi. 1000 metre yarışı son gün yapıldı. Hocamızın taktiği bize kota kazandırdı.”

‘ZORLANACAĞIZ AMA PES ETMEYECEĞİZ’
Furkan Akar, kendisine destek veren herkese teşekkür ederek, “Yarışlar başlamadan önce de Türkiye‘den çok fazla ilgi, destek gelmişti. Bu başarıyı Türkiye olarak başardık. Aslında yeni gelen gençler için bir idol oldum. Bana ‘İdolüm ağabey sensin, artık senin gibi kaymaya çalışacağız.’ mesajları geliyor. Sporda asla pes etmek yok. Sürekli çalışmak gerekiyor. Bazen zorlanacağız, aileden okuldan uzak kalacağız ama sürekli çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Söyleşi sonunda Eğitim Bilimleri Genel Müdürü Davut Numanoğlu başarılı Milli sporcu Furkan Akar’a teşekkkür ederek, çiçek ve plaket takdim etti.

Sibel TOPAL

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.