Dolar 32,5314
Euro 34,9862
Altın 2.434,70
BİST 9.797,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

OKULLAR NE ZAMAN AÇILIR?

Ara tatil dönüşü artan vaka sayıları ve salgın hastalığın kontrol altına alınması amacıyla uzaktan eğitime geçen öğrenciler ve aileler okulların açılma tarihini merak ediyor

OKULLAR NE ZAMAN AÇILIR?
REKLAM ALANI
10 Aralık 2020 17:43

‘Okullar açılacak mı?’ sorusunun yanıtı İlkokul, ortaokul ve lise eğitimlerine evlerinden devam eden öğrencilerin gündeminde ilk sırada yer alıyor. Salgın hastalıktan en az etkilenen yaş gruplarından olan öğrencilerin, virüsü bulaştırmasının önüne geçmek ve birbirleriyle teması en aza indirmek amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı çalışmalarını sürdürüyor. 2020-2021 eğitim öğretim yılı kademeli olarak başlamıştı. Henüz yüz yüze eğitime geçiş yapmayan 6,7,10 ve 11. sınıflar varken 16-20 Kasım 2020 tarihleri arasında uygulanan ara tatil dönüşü MEB uzaktan eğitime dönüş kararı aldı.

BAKANDAN SEVİNDİREN HABER
Vakaların kontrol altına alınmasıyla ilgili kısıtlamalar ve yasaklar tekrar gelirken sevindiren haber Sağlık Bakanlığından geldi. Çin’den getirilecek aşı ile ilgili açıklamalarda bulunan Fahrettin Koca erken aşılama üzerinde dururken çocuklar ve öğrencilerin aşılanmasıyla ilgili açıklama yaptı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca daha önce yaptığı açıklamada yetişkinlere yapılacak aşılama çalışmalarının küçükleri de etkileyeceğini vurgulamıştı. Düzenlenen son Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklama yapan Koca, aşıların kime yapılacağı sorusuna, “Hamileler için düşünülmüyor. 18 yaş altı için şu an düşünülmüyor. 18 yaş altı için de Çin’de çalışma devam ediyor. Zannediyorum haziran ayı gibi açıklanmasını bekliyoruz. Süreçte aşının 18 yaş altı Faz 3 uygulamalarının sonuçları haziran ayına kadar çıkmış olacak. O dönem 18 yaş üstü herkesi aşılayabilirsek, sonuçlarla birlikte gerektiğinde 18 yaş altına geçilebilir” şeklinde cevap verdi.

OKULLARIN AÇILMASI İÇİN…
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca aşı çalışmalarıyla ilgili yaptığı önemli açıklamada okulların açılmasıyla ilgili kritik noktalara değindi. Yetişkinlerin aşılanmasının çocukları da koruyacağının altını çizen Bakan Koca, okulların açılmasının, aşı çalışma ve alınan tedbirler kapsamında salgının azalmasıyla birlikte gerçekleştirileceğini ifade etti. Öğrencilerin okullara dönüş tarihi henüz net olarak bilinmezken alınan tedbirler ve aşı çalışmalarının ortaya çıkardığı sonuç doğrultusunda okulların açılması gündeme gelecek.

OKUL SINAVLARI İPTAL EDİLDİ
Milli Eğitim Bakanlığı aldığı karar ile 4 Ocak 2020 tarihine kadar yüz yüze veya uzaktan olmak üzere hiçbir sınavın gerçekleştirilmeyeceğini açıkladı. Okul sınavlarının yüz yüze imkanlarla gerçekleştirilmesi bekleniyor ancak 4 Ocak tarihinden sonra ölçme ve değerlendirme işlemleri ile ilgili detaylar belli olacak. Öğrenciler okul sınavlarında yüz yüze ve online eğitimle verilen konulardan sorumlu olacak.

UZAKTAN EĞİTİMDE CANLI SINIF UYGULAMASI
Uzaktan eğitime devam eden İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri için Milli Eğitim Bakanlığı çalışmalarını sürdürüyor. Uzaktan eğitim sürecinde EBA canlı sınıf ve alternatif uygulamaların sisteme entegrasyonuyla birlikte günlük yaklaşık 2 milyon ders yapabilme kapasitesi bulunuyor. EBA internet portalı, 1700’den fazla ders ve 40 binin üzerinde zengin, güvenilir ve etkileşimli içerikle öğrencilerin kullanımında olacak. EBA’da konu ve kazanımlarla eşleştirilmiş videolu veya etkileşimli anlatımlar, alıştırmalar, özetler, infografikler, proje dokümanları, öğretmenlere özel içerikler, 5 binden fazla kitap ve 240 binden fazla soru öğretmen ve öğrencilere sunuluyor. Merkezi sınavlara hazırlanan öğrenciler için sınav müfredatının uzaktan eğitim sürecine uyumlu hale getirilmesiyle ilgili çalışmalar sürüyor.

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.