Dolar 32,3119
Euro 35,0521
Altın 2.277,29
BİST 8.991,18
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

OMÜ’ye BÜYÜK GURUR!

Samsun OMÜ’den Prof. Dr. Turgay Partal ve Doç. Dr. Selim Ceylan, ‘Dünyanın en etkili bilim insanları’ listesinde yer aldı. Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal, akademsiyenleri tebrik etti

OMÜ’ye BÜYÜK GURUR!
REKLAM ALANI
18 Aralık 2020 14:09

Stanford Üniversitesi bilim insanlarından Prof. Dr. John Ioannidis ve ekibi tarafından gerçekleştirilen ve dünyanın en prestijli dergileri arasında yer alan Plos Biology dergisinde yayımlanan araştırmada bilim insanlarının yayın sayıları, atıf sayıları, h-indeksi, yazar sıralamaları, dergilerin çeyrek değerleri gibi farklı değişkenler kullanılarak bilimsel etki endeksi oluşturuldu.

DÜNYANIN EN ETKİLİ BİLİM İNSANLARI
Endeks kapsamında; 22 temel alan ve 176 alt bilim dalında dünya genelinde 7 milyon bilim insanı arasından ilk yüzde 2’lik dilime giren 160 bin araştırmacı, “Dünyanın en etkili bilim insanları” listesinde yayımladı. Stanford Üniversitesinin “Dünyanın en etkili bilim insanları” listesinde OMÜ Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Turgay Partal ve Kimya Mühendisliği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Selim Ceylan da yer aldı.

REKTÖR YAVUZ ÜNAL’DAN KUTLAMA
OMÜ’den “Dünyanın en etkili bilim insanları” listesine giren öğretim üyeleri Prof. Dr. Turgay Partal ve Doç. Dr. Selim Ceylan’ı tebrik eden Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal, konu ile ilgili şunları dile getirdi: “Bilim insanlarımızın akademik çalışmalarıyla Türkiye ve uluslararası alanda başarıları bizleri motive diyor. Bilimsel araştırma ve geliştirme çalışmalarında üniversitemiz akademisyenlerinin başarılarının ileride sayısal olarak artması en büyük hedeflerimizden biri. Üniversite olarak perspektifimiz akademisyenlerimizin çalışmalarını destekleyerek birçok alanda ön plana çıkarmak. Bu sayede Üniversitemizi uluslararası alanda saygın bir konuma getirmek en büyük amacımız.” ifadelerini kullandı.

Rektörlük makamında gerçekleşen görüşmeye Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fehmi Yazıcı da eşlik etti. Görüşme sonunda Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal, Prof. Dr. Turgay Partal ve Doç. Dr. Selim Ceylan’a hediye takdim etti.

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.