Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 19°C
Çar 20°C

ORTADOĞU’DA SAVAŞA GİRMEMİZ İHANETTİR

ORTADOĞU’DA SAVAŞA GİRMEMİZ İHANETTİR
REKLAM ALANI
24 Ekim 2023 14:15

Rusya, Çin gibi dünyanın siyasi, askeri ve ekonomik ve asker sayısı bakımından  en büyük 5 ülkesinden olan, Arabistan, Katar, Kuveyt gibi dünyanın en büyük enerji kaynaklarına ve dolar gücüne sahip ülkeleri olarak fiili bir müdahaleyi göze alamadığı bir bölgede Türkiye zerre kadar riske atılamaz.

İçimizde bir bölümü Amerikan yetiştirmesi Taliban artığı ve Esad yetiştirmesi ajan olan 8 milyon Mülteci varken, içimizde ve etrafımızda   PKK, YPG, PYD, DEAŞ, FETÖ,  gibi düşmanlar varken bizim derdimiz başımızdan büyüktür.

TÜRKİYE siyasi, askeri, ekonomik, Teknolojik, inovasyon, petrol, doğalgaz üretimi ve envanteri silah envanteri ve gücü olarak şu an ülkemizi ve insanımızı tehlikeye atamaz ve kazanımlarımızı heba edemeyiz. Bunu yaparsak o zaman gerçek devlet  bekası ile karşılaşırız.

Sosyal medya ortamlarında, TV ve dizilerde olduğumuzdan katlarca fazla güçlü olduğumuz, tüm dünyayı yok edebiliriz gibi gösteriliyoruz. İnsanımıza tehlikeli bir düzeyde hamaset yükleniyor. Siyasi liderler bundan vazgeçmeli ve Türkiye’yi Ortadoğu bataklığı ve felaketinden uzak tutmalıyız. Bize düşen diplomasi, insan yardım ve barış için çaba harcamaktır.

Türkiye’nin yönü Türk Dünyası ve Türk yüzyılı olmalıdır. Ne Amerika’nın kucağına ne de Rusya’nın kucağına kendimizi bırakamayız. Biz Türk dünyası ile birbirimize sarılmalıyız. Bizim derdimiz Türkiye ve Türk milletidir. Bizim yapacağımız Türk milletin uzun vadeli menfaatlerine göre hareket etmek olmalıdır.

2000’niçocuk binden fazla kadın toplam 5 bine yakın masum insanın vahşice öldürüldüğü 15 bin insanın yaralandığı 30 hastane, 100 cami, kiliseler, 50 den fazla okul ve  15 binden fazla  binanın yok edildiği bir vahşet yaşıyoruz. Bu ne yazık ki artacak ve soykırım devam edecektir. Biz bunu hafızalarımıza not almalıyız. Tarih uzun bir süreç, elbet bunun da hesabı sorulur.

Sermayesini Amerikan, İngiliz, Fransız, İsrail, Almanya İtalya gibi ülkelerin küresel finans kuruluşlarına teslim edenler ile içimizdeki ‘Hatay Türk değil, milliyetçilik şirktir’ diyen Arap severMüslüman kardeşlerimiz Başbuğ Alparslan Türkeş’in şu sözlerini unutmasın:

Türk ne kadar güçlü olursa  Müslümanlar o kadar güçlü olur…

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.