Dolar 32,4428
Euro 34,7579
Altın 2.439,71
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

ÖZLEM VE SAYGIYLA…

24 Ocak 1993’te Ankara’da Karlı Sokak’taki evinin önünde, arabasına konulan bombanın patlaması sonucu öldürülen araştırmacı gazeteci yazar Uğur Mumcu, yarın Samsun’da düzenlenecek etkinliklerle anılacak

ÖZLEM VE SAYGIYLA…
REKLAM ALANI
24 Ocak 2021 14:49

Atatürkçü Düşünce Derneği(ADD) Samsun Şube Başkanı Dr. Işık Özkefeli, 24 Ocak Adalet ve Demokrasi Haftası’nda hunharca katledilişinin 28’inci yılında Uğur Mumcu‘yu anacaklarını açıkladı. Özkefeli, pandemi koşullarına uygun olarak yarın düzenlenecek anma programına Samsunluları davet etti.

GELECEĞİMİZE YAPILAN BİR SALDIRI
Konuyla ilgili bir açıklamada bulunan ADD Başkanı Dr. Işık Özfekeli, Uğur Mumcu’ya yapılan saldırıyı, ‘Geleceğimize yapılan bir saldırı’ olarak nitelendirdi ve şunları söyledi:

“Aslında geleceğimize yapılan bu saldırıları, sadece terör veya siyasi cinayet olarak nitelemek, olan biteni kavramaya yetmeyecektir. 31 Ocak 1990’da Kurucu Başkanımız Prof. Dr. Muammer Aksoy’un katledilmesiyle başlayan, sistematik bir şekilde sürdürülen aydın kıyımı; aslında bir ‘meydanı boşaltma’ operasyonuydu ve gelecekte ülkemizde sahnelenecek oyunların da habercisiydi. Katledilenlere bakıldığında bu karanlık güçlerin ne kadar seçici davrandığı görülecektir.

HAKTAN, ADALETTEN YOKSUN TÜRKİYE
Cinayetler sadece ses getirmek için işlenmemiştir. Amaç; kamuoyu oluşturma gücü çok yüksek olan yurtseverleri, devrimcileri susturmaktı. Tek kişinin yönettiği, TBMM’nin itibarsızlaştırıldığı, hesap sorulamayan, sorgulanamayan bir iktidar için engeller, bu cinayetlerle kaldırıldı. Cumhuriyetimiz yüzüncü yaşına gelirken, ona yakışmayacak şekilde, tek kişinin hâkimiyetinde, demokrasiden uzak, haktan, adaletten yoksun bir Türkiye’de yaşıyoruz.”

UNUTMADIK, UNUTTURMAYACAĞIZ…
Dr. Özkefeli, açıklamasının son bölümünde ise, “Atatürk‘ün ‘Gençliğe Sesleniş’indeki tüm koşullar, bizzat iktidar eliyle tamamlanmış durumda. ‘Ben Atatürkçüyüm,Ben Cumhuriyetçiyim, Ben Laikim, Ben Antiemperyalistim, ben özgürlükçüyüm, ben bağımsız Türkiyeden yanayım” diyen ve haince katledilen Uğur Mumcu ve devrim şehitlerimizi unutmadık, Unutturmayacağız” ifadelerini kullandı.

Işık Özfekeli, 24 Ocak pazar günü pandemi nedeniyle sokağa çıkma yasağı olduğu için 25 Ocak 2021 Pazartesi günü saat 12.30 da Samsun Uğur Mumcu Parkı‘nda düzenleyecekleri anma programına tüm Samsunluları davet etti.

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.