Dolar 32,5994
Euro 34,7386
Altın 2.496,60
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

Ressam Küçük Engel Tanımıyor

Ressam Küçük Engel Tanımıyor
REKLAM ALANI
16 Şubat 2016 14:11 | Son Güncellenme: 16 Şubat 2016 14:12

 

Boya tüplerinin üzerinde rengi tanımlayan yazılar sayesinde renkleri ayırt edebilen renk körü seyyar ressam, dünyayı gezerek özellikle çocuklara resim yapmayı öğretiyor. 2.5 yıl önce çantasıyla Samsun’dan yola çıkan ressam Fatih Küçük; 7 ülke, 78 şehir ve 200’ün üzerinde köy okulunda çocuklarla resim çalışmaları yaptı.
Ülke ülke, köy köy gezerek çocuklara resim yapmayı öğreten ressam Fatih Küçük, farklı bir bakış açısıyla sanatı insanlarla buluşturuyor. Samsun’da sahip olduğu her şeyi bırakıp sadece resim çantasıyla evden çıkan ve otogara giderek resim yapıp kazandığı parayla Malatya’ya kadar bilet alan Küçük, gittiği her yerde temel ihtiyaçlarını karşılayabilecek şekilde resim yapıp satarak yaşamını sürdürdü. Bazen sokaklarda bazen caddelerde hemen her yerde resim yapan Küçük, bu sayede insanlara sanatı anlatarak, onların sanatı anlayıp tanımalarını istediğini söyledi. Yurt dışındaki okullara gidip çocuklarla buluşup onlara Türkiye ve Türk insanını tanıtmayı amaçladığını söyleyen Küçük, hem sanat ve hem Türkiye’nin adına dünya insanlarına güzel şeyler katmayı hedeflediğini ifade etti.
Türkiye’de 200 aşkın köy okuluna gidip çocuklarla okul duvarlarına resim yapan Küçük, sokaklarda resim yaparak kazandığı parayı buralara harcadığını dile getirdi. Ev, fatura gibi dertleri olmadığını söyleyen Küçük, sabit bir hayatın kendisine göre olmadığını kaydetti.

“HER YERDE ÇİZİYORUM”
Fatih Küçük, “Yolculuğuma yaklaşık 2.5 yıl önce başladım. Sadece çantamı ve ceketimi alarak çıktığım yolda 78 şehirde 200’ün üzerinde köy okulunda gönüllü olarak çalışma yürüttüm. Türkiye dışında 7 ülkede Tayvan, Japonya, Kore, Ukrayna, Rusya, Gürcistan’da çalışma yaptım. Yurt dışına gidip çocuklarla birlikte resim yapmaya başladım. Ortalama bir okulda 700 çocuğa ulaşıyorum. Bu rakam öğretmen ve ailelerle birlikte bin kişiye tekabül ediyor. Bu benim için kıymetli bir çalışma. Türkiye’de yaptığım çalışmalarda sokakta sanat eğitiminin ne kadar önemli olduğunu göstermeye çalışıyorum. Sokağın her yerinde çiziyorum. Pazar yerinde de çiziyorum, sanayide, otobüste, trende önüme gelen her yerde çiziyorum. Geçen 2,5 yıllık süre içerisinde de her şeyden bağımsız ve bireysel olarak bu çalışmayı yapıyorum. Bu çalışmayı yürütmekten keyif alıyorum. Renk körüyüm. Bunu da ailemin ısrarı üzerine girdiğim polislik sınavında öğrendim. Kırmızı, yeşil, turuncu, mavi hepsini karıştırıyorum. Renklerin benim için bir adı yok. Boya tüplerinin üzerinde rengi tanımlayan yazılar sayesinde boyaları kullanıyorum” dedi.

“EŞYALARI KENDİME YÜK ETMİYORUM”
Ressam Küçük, açıklamasının devamında şunları kaydetti: “Fas, Belarus ve Moldova’da bireysel olarak çalışmalarda bulunacağım. Bu etkinliğe katılmak için bu gün buraya geldim. Buradan Hatay, Gazi Antep, ardından Kars’a gidip çalışmalarımı sürdüreceğim. Yani yolculuğumu tekrar buradan başlatmış olacağım. Yaşadığım bir şehir yok, bir evim yok, evimi açan bir anahtarım yok, adıma bir fatura yok. Sadece üzerimde bulunan kıyafetler var yanımda. Bu kıyafetler kirlendiğinde yıkayıp tekrar giyiyorum. Eskidiğinde de yenisini alıyorum. Bu benim daha hızlı hareket etmemi sağlıyor. Bu şekilde daha fazla yol alabiliyorum. Eşyaları kendime yük etmiyorum. Sokakta yaptığım portrelerden bir gelirim var. Buradan elde ettiğim gelirin bir kısmını da boya alarak köy okullarını boyuyorum. Nihayetinde yaptığım projenin samimiyetine inanan ve beni desteklemek isteyen insanlarda oluyor. Onlar beni davet edip resim yaptırıyorlar. Doğal olarak destek vermeye çalışıyor.”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.