Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 19°C
Çar 20°C

Samsun 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yusuf Ziya Çakır“İŞSİZLİK EN BÜYÜK SORUN!”

Samsun 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yusuf Ziya Çakır, “Ülke genelinde olduğu gibi Samsun’da da en büyük sorunumuz sayıları hızla artan işsiz gazetecilerdir” dedi

Samsun 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yusuf Ziya Çakır“İŞSİZLİK EN BÜYÜK SORUN!”
REKLAM ALANI
9 Ocak 2020 19:48

Samsun 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yusuf Ziya Çakır, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, meslekte yaşanan ‘İşşizlik’ sorununa dikkat çekti. Çakır, “Son yıllarda ülkemizde ve şehrimizde çok sayıda meslektaşımızın işsiz kalması hepimizi derinden üzmektedir” dedi.

BASKI, TEHDİT, SANSÜR…
212 Sayılı Basın İş Kanunu’nun 1961 yılında çıktığını, buna karşın günümüzde gazetecilerin emeklerinin karşılığını alamadığını ifade eden Başkan Yusuf Ziya Çakır, ‘Gazeteciler, özlük haklarının azalmasının yanında bugün de ‘Baskı, tehdit, sansür’ sorunları ile yüz yüze kalmaktadır” ifadelerini kullandı.

’15 TEMMUZ, BİR KEZ DAHA GÖSTERDİ’
Basının, demokrasi ve Cumhuriyet ilkelerinin korunmasında da önemli görev üstlendiğini ifade eden Samsun 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yusuf Ziya Çakır, “Basının demokrasinin devamı için ne derece önemli olduğunu herkes, 15 Temmuz’daki hain darbe gecesi ve sonrasında yaşanılan süreçte bir kez daha gördü” dedi.

SAMSUN’DA İŞSİZ BIRAKILAN GAZETECİLER
Toplumun gözü, kulağı ve sesi olan basın mensuplarının, bu görevini yaparken yılların biriktirdiği sorunlar ve güçlüklerle karşı karşıya kaldığını kaydeden Yusuf Ziya Çakır, yaşanan ekonomik krizlerin en çok kendi sektörlerini olumsuz etkilediğini söyledi. Son yılarda çok sayıda gazetecinin işsiz ve sosyal güvenceden mahrum kaldığını ifade eden Çakır, “Samsun’da son olarak çok sayıda gazeteci, çalıştıkları medya kuruluşlarının kapanması nedeniyle işsiz kaldı. Şehrimizde 2019 yılında 102 olan Sarı Basın Kartı sayısı 52’ye düştü” diye konuştu.

‘ÇALIŞMA ŞARTLARI İYİLEŞTİRİLMELİ’
Basın çalışanlarının çalışma koşulları ve güvencelerinin bir an önce düzeltilmesini isteyen Başkan Çakır, “Gazetecilerin, çalışma şartlarının iyileştirilmesi, kanunlardan kaynaklanan sıkıntılarının giderilmesi bize göre acil çözüm bekleyen sorunların başında gelmektedir. Basın çalışanlarının özgür bir ortamda, yansız haber yapabilmelerini sağlayacak ve çalışma koşullarını iyileştirecek haklar ve düzenlemeler, çalışanların karşılaştıkları güçlükleri azaltarak, daha verimli çalışma ortamlarına zemin hazırlayacaktır” dedi.

GAZETECİLİK İLKELERİNDEN ÖDÜN VERMEDEN…
Samsun 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yusuf Ziya Çakır, açıklamalarını şöyle tamamladı:

“Yaygın, bölgesel veya yerel kitle iletişim araçlarında görev yapan basın emekçilerinin üstlendikleri ağır sorumluluğa yaraşır bir yaşam düzeyine, ekonomik ve sosyal koşullara en kısa zamanda kavuşmalarını diliyor, her türlü zorluklara karşın gazetecilik ilkelerinden ödün vermeden görevlerini yerine getiren tüm basın çalışanlarının Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyoruz.”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.