Dolar 32,4895
Euro 34,9613
Altın 2.431,71
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 18°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

Samsun Milletvekili Hancıoğlu, Bafra’da

CHP Milletvekili Neslihan Hancıoğlu Bafra Elifli’deki eski Tekel tütün depolarının 5 bin kişi için ekmek kapısı olabileceğini söyledi

Samsun Milletvekili Hancıoğlu, Bafra’da
REKLAM ALANI
6 Mayıs 2023 18:41

 

CHP’li Hancıoğlu: “Köstek değil, destek olsunlar”

Samsun Bafra’da Elifli Mahallesi’ndeki eski Tekel tütün depolarında faaliyete başlayan tekstil atölyeleri ve diğer işletmeleri ziyaret eden CHP’li Neslihan Hancıoğlu, hali hazırda atıl durumda bulunan diğer depolar için de yatırımcı bulunması çağrısı yaptı, “Tam kapasiteyle üretime geçilmesi halinde bu depolarda 5 bin kişi ekmek yiyebilir” dedi.

TÜTÜN DEPOSUNDA TEKSTİL ATÖLYESİ
CHP Parti Meclisi Üyesi ve Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, partisinin ilçe başkanı Vahit Perçin ve beraberindeki heyetle birlikte, Bafra’nın Elifli Mahallesi’ndeki eski Tekel tütün depolarında faaliyete başlayan tekstil atölyesi ve diğer işletmeleri ziyaret etti. İstanbul’dan gelerek, depoların bir bölümünü üretim tesisine dönüştüren tekstil yatırımcısı Aydın Başhan’dan yapılan yatırımlar, üretim kapasitesi ve ihtiyaçlar konusunda bilgi alan CHP’li Hancıoğlu, atölye çalışanları ile de sohbet etti.

BAFRA’YI YÖNETENLER DESTEK OLMALIDIR
CHP’li Hancıoğlu, ziyareti sırasında aldığı bilgiler ve depo alanındaki incelemelerinin ardından ise özetle şu değerlendirmeleri yaptı:

“Burası, kapatılan Tekel’in tütün depolarıydı. Burası, 2021 yılında Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından satıldı ve şu anda özel mülkiyet durumunda. Ancak başta tekstil sektörü olmak üzere birçok iş kolunda hizmet verebilecek, üretim yapılabilecek, istihdam sağlanabilecek bir altyapıya ve potansiyele sahip olan bu yerin statüsü konusunda ciddi sıkıntılar yaşandığını öğrendik. Bu sorunların aşılması durumunda burası tam kapasiteye ulaşabilir. Farklı şehirlerden yatırımcıların buraya ilgi gösterdiğini biliyoruz. Kamu otoritesinin, yerel yönetimin bu konuda ciddi bir çalışma yapması gerekiyor. Buraya köstek değil destek olunmalıdır. Hali hazırda atıl durumda bulunan diğer depolar için de yatırımcı bulunmalıdır. Tam kapasiteyle üretime geçilmesi halinde bu depolarda kurulacak işletmeler 5 bin kişiye ekmek kapısı olacaktır.”

105 BİN METREKARELİK HAZIR TESİS

Bafra’nın Elifli Mahallesi’ndeki eski Tekel tütün depoları, toplamda 105.000 metrekarelik bir alan üzerine kurulu ve içinde her biri 1.000 metrekarelik kapalı alana sahip 36 ayrı depo ünitesi bulunuyor. Bu depo ünitelerinin bir kısmı, bir tekstil firması tarafından revize edilerek üretim tesisi haline dönüştürülmüş durumda. Firma yöneticilerinin aktardığı bilgilere göre, depo sahasının bir üretim tesisine dönüşmesi için, yerleşkenin hukuki statüsünün değiştirilmesi, altyapı ihtiyaçlarının giderilmesi ve yatırımcılar için kolaylaştırıcı adımlar atılması gerekiyor. Bu koşullar sağlandığında mevcut depoların kısa sürede yatırımcılar tarafından işletmeye açılacağı, ilçe istihdamına ve ilçe ekonomisine büyük bir katkı sunacağı ifade ediliyor.

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.