Dolar 32,3777
Euro 35,0535
Altın 2.326,80
BİST 9.091,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 19°C

Samsun’da 2 bin metrekarelik bayrak dalgalanıyor

Samsun’un Kavak ilçesinde Türkiye’nin en büyük bayrağı dalgalanıyor.

Samsun’da 2 bin metrekarelik bayrak dalgalanıyor
REKLAM ALANI
1 Mart 2019 12:56

Türk Bayrağı 2 ayda bir 25 bin TL harcanarak değiştiriliyor.
116 metre ebadında olan ve Türkiye en büyüğü olarak gösterilen Türk bayrağı Samsun’un Kavak ilçesinde dalgalanıyor. 116 metre uzunluğunda 96 ton ağırlığında direğe asılı olan bayrak 450 kilo ağırlığında.

Paraşüt kumaşından yapılan bayrak 2 ayda bir 25 bin TL harcanarak değiştiriliyor. Samsun-Ankara karayolunda bulunan bayrağında önünde geçenler fotoğraf çekmeyi ihmal etmiyor.  Bayrak hakkında bilgi veren Yusuf Kesler, “Bu bölgede uygun vinç bulamadık. Ankara’dan vinç getirerek direği dikip bayrağı göndere çekebildik. Bu büyüklükteki bir Türk bayrağının burada dalgalanması, bize vereceği gurur ve huzuru düşünerek bu süreci başlattık. Süreç zor olsa da başardık. Bayrağımız 2 bin metrekare büyüklüğü ile Türkiye’de dalgalanan en büyük Türk bayrağı. Dünyada ise ikinci sırada. Samsun-Ankara karayolu kenarında bulunan tesisimizi ziyaret eden vatandaşlar ve yoldan geçip bayrağımızı gören vatandaşlarımızın ilgisi çok fazla” dedi.

Vatandaşların bayrağa büyük ilgi gösterdiğini belirten Kesler, “Bazı vatandaşlar ise bayrak direğinin zemininde bulunan ay-yıldız şeklindeki mescitte namaz kılıyorlar. Buraya gelen insanlar böyle büyük bir Türk bayrağını göndere çektiğimiz için bizi yürekten kutlayıp teşekkür ediyorlar. Bu çok gurur verici. Allah’a bunu bize nasip ettiği için çok şükür ediyoruz” diye konuştu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.