Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 19°C
Çar 20°C

Samsun’da ‘İSRAİL SAZANI’ SEFERBERLİĞİ!

Samsun’da ‘İsrail Sazanı ile Mücadele Projesi’ çerçevesinde ağ dağıtımı gerçekleştirildi. Proje çerçevesinde 3 yılda 860 ton İsrail sazanının yakalanması hedefleniyor

Samsun’da  ‘İSRAİL SAZANI’  SEFERBERLİĞİ!
REKLAM ALANI
3 Kasım 2022 18:03

İç sularda büyük tehlike oluşturan ve İsrail sazanı olarak bilinen balık türü ile mücadele amacıyla ilk defa ‘Samsun İsrail Sazanı ile Mücadele Projesi’ hazırlandı ve DOKAP İdaresi tarafından desteklenerek hayata geçirildi. Proje ile söz konusu istilacı türün göllerdeki varlığının azaltılması ve baskın durumdan çıkarılması, bölge balıkçılarına ek gelir sağlanması ve yem endüstrisi için alternatif bir kaynak olarak kullanılmasına teşvik edilmesi amaçlandı. Bu kapsamda düzenlenen program ile balıkçılara ağ dağıtıldı.

İSRAİL SAZANI

SAMSUN AVCILIKTA 1’İNCİ
Samsun’un balık avcılığı ve yetiştirilmesinde önemli bir konuma sahip olduğunu ifade eden İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, “Samsun, gerek deniz ve gerekse baraj gölleri, lagün gölleri ve akarsuların fazla olması sebebiyle iç su balıkçılık potansiyeli bakımından Türkiye’nin en önemli illerinden biridir. İlimizde 114’ü iç sularda olmak üzere 620 balıkçı gemisi mevcut olup, su ürünleri bakımından 43 bin ton avcılık ve 11 bin ton yetiştiricilik ile toplamda 54 bin ton su ürünleri ile Türkiye de önemli bir paya sahip olmakla birlikte; avcılıkta 1’inci ve yetiştiricilikte 5’inci sırada yer almaktadır” dedi.

İSRAİL SAZANI

Proje kapsamında 1200 adet ağın dağıtılacağını açıklayan Sağlam, “Projenin uygulama sahası olan Vezirköprü Altınkaya Baraj Gölü 2’nci avlak bölgesinde faaliyet gösteren Vezirköprü Çeltek Kıratbükü, Saray ve Çevre Köyleri Su Ürünleri Kooperatifi’ne üye 5 balıkçıya yılda 3 kez 2 adet (36 ve 40 mm göz açıklığına sahip iki ağ) fanyalı uzatma ağı, Bafra ve 19 Mayıs’ta Balık Gölleri Lagün Kompleksinde faaliyet gösteren kooperatiflere (Yörükler, Doğanca ve Sarıköy Su Ürünleri Kooperatifleri) üye 20 balıkçıya her yıl 20’şer adet boğazlı pinter ağları temini öngörülmüştür. Projede görevli balıkçıların can güvenlikleri için 25 adet sintine suyu boşaltma pompası ve 50 adet can yeleği projelendirilmiş ve dağıtımı sağlanmıştır. Ayrıca avlanan İsrail sazanlarının bozulmadan muhafaza edilmesi amacıyla biri Yörükler Su Ürünleri Kooperatifine, diğeri ise Vezirköprü Çeltek Su ürünleri Kooperatifine olmak üzere toplamda 2 adet soğuk hava depoları temin edilmiştir” diye konuştu.

İSRAİL SAZANI

HEDEF, 3 YILDA 860 TON SAZAN
Projenin uygulama süresinin 3 yıl olarak belirlendiğini de söyleyen İbrahim Sağlam, “Bu 3 yıl içinde avlanabilecek istilacı türün miktarı; 25 adet tekne için yıllık yaklaşık olarak 290 ton olup, 3 yılın sonunda ise 860 ton istilacı tür avlanmış olacaktır” dedi.

İSRAİL SAZANI

19 Mayıs’ta gerçekleşen törene ayrıca DOKAP Başkan Yardımcısı Şeref Demir, 19 Mayıs Ziraat Odası Başkanı Bayram Konuş, 19 Mayıs İlçe Tarım ve Orman Müdürü Galip Baykal, su ürünleri kooperatif başkanları, şube müdürleri, ilgili personel ve üreticiler katıldı.

İSRAİL SAZANI

Fatma SINAN

REKLAM ALANI
ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.