Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 16°C
Sal 16°C
Çar 19°C
Per 21°C

Samsun’da ‘İYİ PARTİ’ ŞOKU!

Samsun’da görevden alınacakları gündeme gelen İYİ Parti İlkadım İlçe Yönetimi, toplu olarak istifasını açıkladı

Samsun’da ‘İYİ PARTİ’ ŞOKU!
REKLAM ALANI
19 Aralık 2023 16:52

Samsun İYİ Parti İlkadım İlçe Yönetimi ve yedek üyeleri dahil olmak üzere 66 kişi istifa etti.
İYİ Parti İlkadım İlçe Başkanı Burcu Işıtan Satar’ın yerel seçimler nedeniyle istifa ederek İlkadım Belediye Başkan aday adayı olması sonrası, İlçe Başkanlığı görevine Murat Demir getirildi. Murat Demir’in ise geçtiğimiz hafta görevden alındığı gündeme geldi. İYİ Parti İlçe Başkanı Murat Demir düzenlediği basın açıklaması ile partiden yönetim kurulu dahil 66 kişi toplu olarak istifa etme kararı aldıklarını açıklayarak, İl Başkanı Hasan Aksoy’a tepki gösterdi.

İL BAŞKANINA AĞIR SUÇLAMA
İYİ Parti İlkadım İlçe Başkanı Murat Demir, istifa açıklamasında İYİ Parti İl Başkanı Aksoy için “İl başkanı Hasan Aksoy’un kişisel ego ve ihtiraslarının partiyi Samsun’da iyice küçülttüğünü ve sıkıştırdığını üzülerek söylemek durumundayım. Siyasi teamüllerden uzak bir şekilde Samsun’u ve tüm ilçelerini, istişareden uzak bir anlayışla dizayn etme çabası durdurulamaz bir noktaya gelmiş bulunmaktadır” ifadesini kullandı.

HEDEFTEKİ İSİM: İYİ Parti İlkadım İlçe Yönetimi toplu olarak istifa ederken yaptıkları açıklamlada İyi Parti Samsun İl Başkanı Hasan Aksoy’u topa tuttu.

‘ÇIKARLARI UĞRUNA GÖREVDEN ALDI’
“Bizler 27 Kasım’da muhteşem bir kalabalıkla, İlkadım için önem arz eden tüm kalabalıkların eşlik ettği bir kongre ile demokratik bir şekildegelmiş bir ekibiz” diyen Demir, açıklamalarının devamında şunları dile getirdi:

“Bu karşın ocak ayında genel başkanımız Meral Akşener’in katılımı ile gerçekleştirilen il kongresinde dahi, mevcut il başkanı samsun için ufak sayılacak bir salonu dahi dolduramamıştır. Gelinen noktada il başkanının, il divanı ve il yönetiminden de habersiz olarak, her seçimde oyunu bir öncekine göre arttırmış, İYİ Parti’nin sahip olduğu en büyük belediyenin kazanılmasını sağlamış, bölgenin ve hatta ülkenin en organize, en güçlü ilçe teşkilatlarından birini, siyasi çıkarları uğruna görevden alınması için uzun süredir genel merkezin kapısını aşındırdığını öğrenmiş bulunmaktayız.

KAHROLSUN İSTİBDAT, YAŞASIN MÜSAVVAT
Uzun süredir duyduğumuz ve kondurmak istemediğimiz bu yaklaşım ilçe başkanı olarak beni ve teşkilatımı derinden üzmüştür. Çoğumuzun kurucusu olduğu bu teşkilatta , her zaman hukukun ve demokrasinin üstünlüğüne inandık, Bu nedenle bu saatten sonra, bizler için görevi bırakmamızın, görevden alınmamızın veya devam etmemizinde bir kıymeti harbiyesi kalmamış demektir. Bizler kardeşlik hukuku ile ülkenin geleceği için toplanmış İYİ’leriz. Tek bir arkadaşımızı bile, birilerinin ihtiraslarına kurban ederek yolumuza devam etmek, onların sandığı gibi aklımızın ucundan bile geçmez. Hep birlikte geldik, hep birlikte gideriz. Biz, şuyuu vukuundan beter bu dedikoduların artık partimize zarar verdiğini de görüyoruz. Bu nedenle arkadaşlarımla hep birlikte İlkadım İlçe Yönetiminden istifa ediyoruz. Kahrolsun istibdat, yaşasın hürriyet, müsavvat, meşveret.”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.