Dolar 32,4455
Euro 34,7397
Altın 2.437,68
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

Samsun’da MUHTARLARDAN DEVECİ’YE TAM DESTEK!

Samsun’da Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, Muhtarlar Meclisi’nde mahalle muhtarları ile buluştu. Muhtarlar, “Kırsal kalkınma projelerini Türkiye konuşuyor” dedi

Samsun’da MUHTARLARDAN  DEVECİ’YE TAM DESTEK!
REKLAM ALANI
18 Kasım 2020 15:08

Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci öncülüğünde geçen yıl kurulan Atakum Muhtarlar Meclisi, düzenlenen toplantıda bir araya geldi. Muhtarlar, Başkan Cemil Deveci’nin başlattığı ‘kırsal kalkınma hamleleri’ni övdü.

‘YOL HARİTAMIZI ÇİZECEĞİZ’
Kontrollü sosyal hayat tedbirleri altında Atakum Belediyesi Kültür ve Eğlence Merkezi’nde gerçekleştirilen ve Atakum Belediyesi’nin hizmet birimlerinin müdürlerinin de hazır bulunduğu toplantının açılışında konuşan Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, “Pandemi nedeniyle Muhtarlar Meclisi’ni bir süredir yapamıyorduk. Bu Meclis’i çok önemli buluyorum. Çünkü burada konuşulanlar, Belediye Meclisimiz’in gündemine geldiğinde önemseniyor. Burada alınan kararlar, getirilen eleştiriler bizim Meclisimize yansıyor. Sizleri dinleyeceğiz ve gelecek dönemdeki yol haritamızı birlikte çizeceğiz” dedi.

‘BUGÜN DE YANINIZDAYIZ, YARIN DA…’
Mecliste söz alan Atakum Muhtarlar Derneği Başkanı ve Esenevler Mahallesi Muhtarı Zeki Topsakal, “Türkiye, ilkleri gerçekleştiren Başkanımızı konuşuyor. Son dönemde olanlar, Atakum muhtarları olarak bizleri de üzdü. Şunu bilmenizi istiyoruz. Seçilmeden önce de yanınızdaydık, bugün de yanınızdayız. Yarın da yanınızda olacağımızı bilesiniz” ifadelerini kullandı.

‘PROJELER SES GETİRİYOR’
Samsun Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Öztürk ise, “Geçen hafta Hakkari, Ağrı, Van bölgelerine gittim. Maalesef kayyum atanan belediyelerde bile iki gün önce Samsun’da, Atakum Belediyesi’ne yapılan uygulama gibi bir şey yok. Belediye Başkanı’nın makamında haciz işlemlerinin yapılması hiç ahlaki ve etik değildir. Hiçbir bahanesi de olamaz. Cemil Başkanımızın yaptığı projeler ses getiriyor. Bu hayvancılık konusu çok önemli. Bunu yapacak kişiler yapmadığı için çok önemli. Van Gürpınar’da 4 milyon olan hayvan sayısı 250 bine düşmüş. Burada belki de Cemil Başkan’ın yaptığı küçük bir kıvılcım, öyle görürsünüz ama emin olun bu kıvılcım büyür. Büyüyeceğine inanıyorum. Cemil Başkanıma başarılar diliyorum” diye konuştu.

‘BİZİ ŞAMARLAMANIN ANLAMI YOK’
Yeşilyurt Mahallesi Muhtarı Mustafa Karagüzel, “Bu yapılan icra olayları size değil, Atakumluya yanlış oldu. Biz bunu haketmedik. Bizi yetim çocuk gibi ikide bir şamarlamanın anlamı yok. Bunu ben Atakum’da yaşayanlara hakaret kabul ediyorum. Bu, Atakumlulara hakarettir. Başka belediyelerin de borcu var. Milyarlarca, trilyonlarca… Niye bir tanesine bir şey olmuyor? Duymuyoruz başka bir yerde. Bu icra olayı, şahsım adına ayrı zoruma gitti. Atakumlulara yapılan en büyük yanlıştır. Bundan büyük yanlış olmaz” dedi.

HAYVANCILIKTA ÜRETİM ZİNCİRİ
Yerel Kalkınmada Atakum Modeli’nin kırsal kalkınma alt başlığındaki projeler hakkında muhtarlara bilgi veren Başkan Cemil Deveci ise şunları söyledi:

“Taflan’da açtığımız Halk Yem Evi’ni biliyorsunuz yakın zamanda bu tesisten bir tane daha açıyoruz. Bunun ardından mobil ya da grup yolları üzerinde tohum temizleme ve ilaçlama makinelerini hizmete alacağız. Daha temiz ve kontrollü tarım için yanınızda olacağız. Taflan’da bir hayvan pazarı açacağız. Hayvan alım satımı burada veteriner hekimlerimizin kontrolü altında olacak. Yaklaşık 15 gün önce bir mevzuat çıktı. Belediyeler, meclislerinden karar alıp kırsal mahalleleri ayıracaklar ve bu kararlar Büyükşehir Meclisi’nden geçecek. Bu düzenleme ile ilgili sizden görüş bekliyorum. Batı Çevre Yolu ile ilgili bir imar çalışması yapılıyor. Batı Çevre Yolu’nun batısındaki mahalleleri mi yoksa hayvan sayısı, tarım potansiyelini dikkate alarak mı bir ayrım yapalım. Bu konuda sizden öneri bekliyorum. Jersey ırkı düve dağıtımı projemiz devam ediyor. 50 düve şu anda pazardan temin ediliyor. Biz bu hayvanları hamile kalıncaya kadar İncesu’daki tesislerimizde besleyeceğiz. Atakum Belediyesi olarak bu çalışmadaki sayıyı artıracağız. 50 düve de biz alacağız. Destekler ağırlıklı olarak eşini kaybetmiş, çocuğu engelli, gelir durumu zayıf olan kadınlara olacak. Önümüzdeki günlerde 100 ineğin hamile olarak dağıtımını yapacağız. Bu hayvanlar bir süre sonra doğum yapacak. Dişi buzağıları alıp projenin kapsamını genişleteceğiz. Böyle bir zincir oluşturmaya çalışıyoruz.”

BELEDİYEDE MUHTARLAR ODASI
Toplantının ardından mahalle muhtarları ile birlikte Atakum Belediyesi’nde hizmet vermeye başlayan Muhtar Danışma Odası’nı ziyaret eden Başkan Av. Cemil Deveci, Samsun’da bir ilki gerçekleştirdiklerini kaydetti. Kenti muhtarlar ile birlikte yönettiklerini kaydeden Deveci, “Muhtarlarımız, yerel yönetimin olmazsa olmazları arasında. Mahallelerinde yaşayan yurttaşları temsilen kamu idareleri ile işlem yürütürken kent merkezinde bir çalışma ortamına ihtiyaç duyduklarını söylediler. Bunun sözünü kendilerine vermiştik. Artık belediye hizmet binamızda bir Muhtar Danışma Odamız var. Burası tüm muhtarlarımızın kullanımına açık. Özellikle 27 kırsal mahallemizde görev yapan muhtarlarımız için çok faydalı olacağını düşünüyoruz” dedi.

 

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.