Dolar 32,5304
Euro 34,9545
Altın 2.440,12
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 18°C

SAMSUN’DA OMÜ-DSİ İŞ BİRLİĞİ!

Samsun’da Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, Ladik ve Bafra ilçelerindeki OMÜ arazilerinin, tarımsal üretim seferberliği kapsamında kullanılabileceğini söyledi

SAMSUN’DA   OMÜ-DSİ  İŞ BİRLİĞİ!
REKLAM ALANI
13 Nisan 2022 17:02

Samsun Devlet Su İşleri (DSİ) 7. Bölge Müdürü Ahmet Ersin Gökçe, Bölge Müdür Yardımcısı Miraç Taslak ve İşletme Bakım Şube Müdür Selçuk Gül, kullanılmayan tarımsal arazilerin üretime kazandırılması için hayata geçirilen çalışmaları Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal ile paylaştı.

TARIM ARAZİLERİ BOŞ KALMASIN
Rektörlük makamındaki ziyarette DSİ Bölge Müdürü Gökçe, Cumhurbaşkanlığı himayelerinde Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından başlatılan ekilebilir tarım arazilerinin boş kalmamasına yönelik planlamada, DSİ’ye bağlı sulama birliklerine üretim yapma görevi verildiğini belirtti. Gökçe, bu kapsamda DSİ’nin OMÜ ile tarımsal üretim seferberliği için bitkisel üretim, sulama, uzaktan algılama faaliyetleri başta olmak üzere iş birliği taleplerini Rektör Ünal’a iletti.

TAHIL, YAĞ VE YEM BİTKİLERİ
Görüşmede iki kurumun iş birliği ile Bölge Müdürlüğü sorumluluk sahasındaki illerde öncelikle tarıma elverişli hazine arazileri ve işlenmeyen şahıs arazilerinde tahıl, yağ bitkileri, yem bitkileri ve şeker pancarı üretimi konusu gündeme getirildi.

OMÜ’DEN HER TÜRLÜ DESTEK
OMÜ’nün, bölge ve ülke tarımına araştırma geliştirme (AR-GE), eğitim ve yayın faaliyetleri ile önemli katkılar sağladığını belirtilen Rektör Ünal, tarımsal üretim seferberliğine her türlü bilimsel, teknik, uygulama ve AR-GE’ye yönelik faaliyetlerle katılabileceklerini dile getirdi. Rektör Ünal, OMÜ’nün bütün birikim ve kapasitesiyle desteğe hazır olduğuna işaret ederek hâlihazırda stratejik AR-GE sahaları olan Ladik ve Bafra’daki OMÜ arazilerinin, 2022 üretim sezonunda söz konusu iş birliği kapsamındaki faaliyetlerde yer alabileceğini söyledi.

Toplantıya yanı sıra; Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muharrem Özcan, OMÜ Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezi (TUAM) Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Hasan Akay ve Prof. Dr. Eyüp Selim Köksal da katıldı.

KURUMLARARASI PROTOKOL İMZALANMASI
Görüşmede özellikle Ziraat Fakültesi Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümü ile OMÜ TUAM aracılığıyla iş birliği yapılması ve kurumlar arası bir protokol imzalanması değerlendirildi. Hatıra fotoğrafı çekimiyle ziyaret sona erdi.

Sibel TOPAL

REKLAM ALANI
ETİKETLER: , , ,
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.