Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 19°C
Per 21°C

SAMSUN’DAN SESLENDİ: ‘ARTIK YETER!..’

Kudüs’ü fethederek haçlılardan alan Selahattin Eyyubi’nin 34. kuşaktan torunu Naim Zalloum Eyyubi, Samsun’da Filistin için düzenlenen programa katılarak İslam dünyasından destek istedi

SAMSUN’DAN SESLENDİ: ‘ARTIK YETER!..’
REKLAM ALANI
20 Ekim 2023 18:08

Samsun’da cuma namazını müteakip Filistin için toplanıldı. Büyük Camii avlusunun dışındaki meydanda toplanan kalabalık, tekbirler getirerek Filistin’e destek verdi. Programda STK’lar adına söz alan Ali Sarıalioğlu, İsrail’in Filistin topraklarında insanlık suçu işlediğini söyledi. Daha sonra söz alan Selahattin Eyyubi’nin 34. kuşaktan torunu Naim Zalloum Eyyubi ise Gazzeli Müslümanların Türk vatandaşlarının desteği ile moral bulduğunu söyledi.

GAZZE HALKI DİBİ GÖRDÜ
Türk halkının desteğinin Filistinliler için çok önemli olduğunu ifade eden Naim Zalloum Eyyubi, “Bildiğiniz gibi 7 Ekim’den beri Gazze füze yağmuruna tutuluyor. Gazze halkı dibi gördü. Yıllardır elektriği, suyu, gıdası ambargo altında. Gazzelilerin kaybedeceği hiçbir şey kalmadı. Önümüzde 2 seçenek var. Ya ezikliğe esarete mahkum kalmaya devam edeceğiz ya da gündemimizi kendimiz belirleyip, ‘artık yeter’ diyeceğiz. Gazze halkı zulme karşı mücadele etmeyi tercih etti. Onlar bu mücadele ederken, bu tarz programlar ile onlara sahip çıkmamız gerekiyor. Çünkü Gazze halkı Türkiye’de Filistin için düzenlenen programları görüp, motive olduklarını söylüyorlar. Gazze için dua edenlerden Allah razı olsun” dedi.

VALİ TAVLI VE BAŞKAN DEMİR DE KATILDI
Program, konuşmaların ardından Filistinli şehitler için gıyabi cenaze namazının kılınması ve duaların edilmesi ile son buldu. Programa Samsun Valisi Orhan Tavlı, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, protokol üyeleri, STK temsilcileri ve cemaat katıldı.
İHA

Kudüs fatihi Selahattin Eyyubi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.