Dolar 32,5692
Euro 34,8277
Altın 2.495,27
BİST 9.625,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Yağmurlu
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 22°C
Sal 22°C

SAMSUNLU AİLENİN BAŞARISI

Samsunlu Yılmaz Ailesinin Dosteli Kurucusu ve Genel Koordinatörü Serap Yılmaz, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık ile birlikte Berlin deki” 6. Dosteli Birlikte Yaşam Evi” nin açılışını gerçekleştirdi

SAMSUNLU AİLENİN BAŞARISI
REKLAM ALANI
15 Nisan 2022 21:40

Dosteli adı altında evlerde yaşlı bakım hizmeti yapan ve Birlikte Yaşam Evleri bulunun Samsunlu Yılmaz Ailesi Berlin ve Frankfurt’ta 150’nin üzerinde çalışanı ile 2.000 den fazla kişiye hizmet veriyor. Ayrıca Dosteli Almanya’daki işsiz Türk ailelere verdikleri eğitimler ile iş imkanı sağlıyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık 6. Dosteli Birlikte Yaşam Evi açılışında Samsunlu Yılmaz Ailesi ile bir araya gelerek Almanya da yaşayan Türk vatandaşlarımıza verilen hizmetler ile çalışma imkanı hakkında bilgi alışverişinde bulundu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık Dosteli Almanya’daki çalışmaları hakkında bilgi alarak Berlin deki “6.Dosteli Birlikte Yaşam Evi”nin açılışını gerçekleştirdi.

SAĞLIK VE BAKIM HİZMETLERİ

Bakan Derya Yanık açılışta yaptığı konuşmada; “ Dosteli adı altında Almanya da hizmet veren Samsunlu Yılmaz Ailesine ve dünyanın her yerinde Türkiye’nin gururu olan Türk iş insanlarına teşekkür ederek ülke olarak her türlü sorunlarında yanlarında olmaya gayret ediyoruz.” dedi. Ayrıca, Berlin de yaşayan vatandaşlarımıza da sağlık ve bakım hizmetlerinde destek olan Dosteli’nin hayırlı olmasını diledi.

‘İŞ İMKANI DA SAĞLIYORUZ’

Dosteli Genel Koordinatörü Serap Yılmaz ise;  “Bugün Türkiye’den gelerek bizi yalnız bırakmayan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Sayın Derya Yanık’ a ve beraberindeki heyete teşekkür ederiz. Dosteli Almanya da Berlin ve Frankfurt ta 150’ nin üzerinde çalışanı ile 2.000’ nin üzerinde insana bakım ve sağlık konusunda hizmet vermektedir. Berlin de Dosteli nin 6. Birlikte Yaşam Evi nin birlikte açıyoruz. Dosteli sadece evde bakım ve sağlık hizmeti vermiyor. Berlin deki 6. Birlikte Yaşam Evlerimizde sosyal yaşam hayatını da yaşatıyoruz. Sadece bakım ve sağlık hizmetleri değil kültürel ve sosyal etkinlikler ile birlikte yaşlanmanın mutlu ve huzurlu paylaşımını sağlıyoruz. Bunu yaparken de çalışma arkadaşlarımızı evlerinde işsiz oturan Türk vatandaşlarımızdan seçiyoruz. Onların eğitimini sağlıyor, sonrasında çalışma hayatına sokuyoruz.” Dosteli” nin yaptığı çalışmayı 2 yönlü düşünebilirsiniz. Bir taraftan yaptığı hizmetlerle bir iş yaparken diğer yandan da evlerinde boş oturan işsiz Türk vatandaşlarımıza verdiğimiz eğitimler ile iş imkanı sayımızı artırarak onların iş sahibi olmalarına imkan sağlıyoruz.” dedi.

Serap Yılmaz ayrıca Samsun’ da Dosteli Yaşlı Bakım Derneği’ ninde Kurucu Başkanı ve Türkiye’ de bir çok proje sahibi olarak görev yaptı. Dönem dönem Türkiye de bulunarak konusunda çalışmalarını ve projelere destek veriyor.

Musa GÜN

REKLAM ALANI
ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.