Samsun’un ünlü markası SAMPA: ‘TEHDİTLERE MÜSAMAHA GÖSTERMEYİZ!..’
Samsun’un ünlü sanayi kuruluşu SAMPA Otomotiv yönetimi, çalışma düzenlerini bozacak tehdit ve hakaretlere müsamaha göstermeyeceklerini açıkladı
Samsun’un ihracat rekortmeni firmalarından SAMPA Otomotiv yönetimi, son günlerde yaşanan gelişmelerle ilgili olarak bir basın açıklaması yayımladı. Açıklamada, firmaya yönelik hakaret ve tehditlere dikkat çekilerek, “Bunlara müsamaha gösteremeyiz” denildi.
23 ÇALIŞAN İŞTEN ÇIKARTILDI
SAMPA’nın tüm faaliyetlerinde hukuka, çalışma barışına ve etik ilkelere bağlı kaldığı vurgulanan açıklamada, şu görüşleri kamuoyuyla paylaşıldı:
“Ancak son günlerde, şirketimizin değerleriyle bağdaşmayan bazı üzücü gelişmeler yaşanmıştır.
Geçtiğimiz hafta ve hafta sonu gerçekleştirilen bazı eylemlere katılan, gösteriler esnasında basının kamera kayıtlarında tespit edilmiş, Whatsapp grupları ve sosyal medya başta olmak üzere çeşitli mecralarda şirketimiz ve yöneticilerimiz hakkında sinkaflı, tehdit içeren ve hakaretamiz ifadeler kullanan toplam 23 çalışan hakkında, 4857 sayılı İş Kanunu’nun 25. maddesi uyarınca gerekli disiplin işlemleri uygulanmış ve iş akitleri feshedilmiştir.
‘HUZUR ORTAMINA ZARAR VERDİLER’
Söz konusu çalışanların eylemleri, yalnızca kurumumuzun itibarına değil, aynı zamanda tüm çalışanlarımız arasında tesis etmeye özen gösterdiğimiz karşılıklı saygı, güven ve huzur ortamına zarar vermektedir. Bu tür davranışların hiçbir şekilde hoşgörüyle karşılanması mümkün değildir.
TEHDİTLER VE HAKARETLER
Sampa Otomotiv olarak, tüm çalışanlarımızın temel haklarına ve özgürlüklerine saygı göstermekle birlikte, çalışma düzenini bozacak, tehdit ve hakaret içeren hiçbir tutuma müsamaha göstermeyeceğimizi kamuoyuna saygıyla duyururuz.”

