Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 19°C
Per 18°C

 SASKİ: “Halk sağlığını tehdit edecek boyutlarda risk oluşturan sular hiçbir şekilde şehrimize verilmemiştir”

Samsun Büyükşehir Belediyesi Samsun Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (SASKİ) tarafından yapılan açıklamada, “Halk sağlığını tehdit edecek boyutlarda risk oluşturan sular hiçbir şekilde şehrimize verilmemiştir” denildi.

 SASKİ: “Halk sağlığını tehdit edecek boyutlarda risk oluşturan sular hiçbir şekilde şehrimize verilmemiştir”
REKLAM ALANI
4 Mart 2020 19:49

SASKİ tarafından son günlerde kamuoyunu meşgul eden “içme suyunda alüminyum değerleri fazla” ve “içme suyunda koku var” söylemlerine cevap niteliğinde bir açıklama yayımlandı.
SASKİ’nin internet sayfasından yayımlanan açıklamada, “Bazı basın yayın organlarında ‘SASKİ tarafından şehre arz edilen içme suyunda alüminyum değerlerinin izin verilen limit değerlerin üzerinde seyrettiğine dair’ haberler yayınlanmaktadır. İdaremiz tarafından arıtma tesislerinde üretilerek şehrimize verilen içme suyu ‘İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik’ kapsamında denetleyici kurum olan İl Sağlık Müdürlüğü tarafından sürekli izlenmektedir. Yönetmelik kapsamında ‘gösterge parametreler’ arasında sayılan alüminyum değerlerinde sapmalar olması halinde İl Sağlık Müdürlüğü tarafından gerekli bildirimler tarafımıza yapılmakta ve buna göre idaremiz tarafından en hızlı şekilde gerekli tedbirler alınmaktadır. Bu kapsamda halk sağlığını tehdit edecek boyutlarda risk oluşturan sular hiçbir şekilde şehrimize verilmemiştir. Şu anda arıtma tesisi çıkışında alüminyum değerleri limit değerlerin altında seyretmektedir. Analiz raporları da paylaşılmıştır” ifadeleri kullanıldı.

“Gerekli işlemler başlatılacak”
Yapılan yazılı açıklamada ayrıca şu ifadeler yer aldı:
“Basın ve yayın organlarınca yapılan haberlere konu olan su analizlerinin numune alma konusunda yetkin kişilerce ve prosedürlere uygun şekilde alınan numunelerden yapılıp yapılmadığı ve analiz ettirilen numunelerin SASKİ tarafından üretilen suya ait olup olmadığı bile belli değilken; halkımızı tedirgin etmeye dönük, belediyemize ve idaremize karşı duyulan güveni sarsıcı maksatlı açıklamaları yapanlar ve yayınlayanlar hakkında gerekli işlemler başlatılacaktır.”

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.