Dolar 32,3578
Euro 35,0024
Altın 2.326,06
BİST 9.124,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

SAVUN(MA)

Avukat Anıl Güngör’ün Kaleminden “SAVUN(MA)”

SAVUN(MA)
REKLAM ALANI
12 Ekim 2018 12:35

Bilindiği üzere geçtiğimiz gün Av. Ömer Kavilli yapmış olduğu savunma sebep gösterilerek hakkında soruşturma açılmış ve savcılık talebi üzerine Mahkemece tutuklanmasına karar verilmiştir.

Öncelikle belirtmek gerekir ki Avukatlar savunmanın önemli bir unsurudur.

Mahkeme heyeti karşısında müvekkillerinin haklarını korumak amacı ile kutsal görevlerini icra ederler.

Her avukatın savunma tarzı farklı olabilir. Belki Ömer beyin savunma tarzına bizlerde karşı çıkabilir hatta onamayabiliriz.

Ancak şu gerçek bir esastır ki avukatların hakkında soruşturma açılması ancak ve ancak Adalet Bakanlığının izni oldukça mümkündür.

Bu soruşturmada Bakanlıktan hiçbir izin almadan verilen tutuklama kararına destek vermek mümkün değildir. Mevcut tutuklama kararı gerek usuli gerek esasi yönü ile hukuk dışı bir karardır.

Tabi ki bu durum avukatlara bir keyfilik sağlamamalıdır.

Avukatlar mesleklerini kendilerine yakışır şekilde icra etmelidirler.

Ancak avukatlar burada bir aşırılık ya da keyfilik yapmış ise bununla ilgili BARO’ya şikayette bulunulmalı ve BARO tarafından ince ve hassasiyet ile araştırılma yapılarak gerekli yaptırımlar meslektaşlarımıza uygulanmalıdır.

Ancak ne olursa olsun bir avukatın yaptığı savunma gerekçe gösterilerek tutuklanması bir hukuk faciasıdır.

Bu durum savunmaya vurulmuş büyük bir darbe olup sorumluların en kısa zamanda gerekli yaptırımlar ile karşılaşması gerekmektedir. Savunma Kutsaldır ve herkesin savunma ve savulma hakkı mevcuttur.

Hepimiz bir gün bu hakka ihtiyaç duyabiliriz. Bu sebeple Yargının en önemli unsurlarından biri olan savunma hakkına hepimizin sahip çıkması gerekmektedir.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.