Dolar 32,3759
Euro 35,0031
Altın 2.326,03
BİST 9.097,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 21°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 19°C

‘ŞEKER PANCARI EKİN!..’

Samsun Çarşamba Şeker Fabrikası Ziraat Bölge Şefliği tarafından Bafralı çiftçilere ‘şeker pancarı ekmeleri’ çağrısı yapıldı

‘ŞEKER PANCARI EKİN!..’
REKLAM ALANI
3 Mart 2022 19:32

Samsun Çarşamba Şeker Fabrikası Ziraat Bölge Şefliği tarafından Bafralı çiftçilere ‘şeker pancarı ekmeleri’ çağrısı yapıldı.

BAFRA’DA BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
Bafra Ziraat Odası’nda düzenlenen toplantıda Çarşamba Şeker Fabrikası Ziraat Bölge Şefi İbrahim İvgen, Ziraat Mühendisleri Murat Berber ve Fatih Erdal tarafından bilgilendirme yapıldı. Bölge Şefi İvgen, çiftçilere pancarda 12 polar garantisi verildiğini ederek Bafralı çiftçileri pancar ekmeye davet etti.

‘HEP BİRLİKTE ÇALIŞMALIYIZ’
Çiftçilere seslenen İvgen, “Daha fazla ekime müsait olduğunu düşündüğümüz topraklar Bafra’da daha yoğun. Burada başka ürünler de ekiyorsunuz. Hangi üründen daha fazla kazanıyorsanız tabii ki onu ekin. Ama bunun yanında bu fabrikanın yöremizde kalması adına, şeker fabrikasının dumanının tütmesi, en azından hepten söndürülmemesi için kendiniz, etrafınız 3-5 dönüm büyüklüğüne bakmadan bu pancarın burada hepten yok olmaması için hep birlikte bir çalışma içerisinde olmamız gerekiyor. Genel müdürlük tarafından yeni iyileştirmeler yapılarak 12 polar pirimi verildi. Bu sene açıklanan fiyat tonu 800 lira. Ama ekim ayının sonunda, kasım ayında tekrardan ekonomik doneler masaya yatırılarak güncellemeler yapılacak. 800 liranın dışında kota tamamlama pirimi 25 lira üzerine ilave edilecek. Bir de iştikak yüzdesini hayvanım yok küspe istemiyorum diyene de ton başına 50 lira küspe desteği olarak şu anda 875 lira, bu ekim ayında tekrar ekonomik durumlara göre güncellenecektir. Çiftçinin cebinden fazla para çıkmasın diye avans miktarı 3’ten 4’e çıkarıldı. Avansı yüzde 100 arttırarak 18 liradan 36 liraya çıkarıldı. İstihkak küspe de ton başına yüzde kotasını tamamlayanlara 17’den yüzde 20’ye çıkartıldı. Kotasını tamamlayamayanların ise yüzde 15’e düşüyor. Vatandaş mağdur olmasın diye 12 polar garanti. Bu da tonu 600 liraya geliyor” dedi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

  1. Metin dedi ki:

    Tonu 600₺ olan şeker pancarı diyorsunuz ,gübre fiyatı bu zaten. Bu fiyata kim yapar bafrada şeker pancarı nı,bunun yanında sulaması,kazmasi,ilacı,nakliyesi ayrı. Üreten ,alıcıya borclanir.