Dolar 32,5208
Euro 34,7888
Altın 2.418,86
BİST 9.763,29
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 19°C

SEVGİ TOPLUMUNDAN NEFRET TOPLUMUNA!

Oktay ZERRİN’in kaleminden..

SEVGİ TOPLUMUNDAN NEFRET TOPLUMUNA!
REKLAM ALANI
26 Haziran 2020 09:30 | Son Güncellenme: 25 Haziran 2020 18:24

Şu yazının başlığı bile; yazılacak sayfalarca yazıya bedeldir bence fakat biz yine de okurlarımıza olan sevgi ve saygımız gereği, yazımızı tam olarak sizlere sunalım!
Sanırım büyük bir kesim, yazımdaki “Sevgi Toplumundan Nefret Toplumuna ” adlı başlığa katılıyordur diye düşünüyorum. Öyle ilginç şeyler oluyor ki ülkemizde ve dünyada, ağzımız ve gözlerimiz hayretler içeresinde açık kalıyor.
Nasıl kalmasın ki; tavuk keser gibi insan kesmeler, boğazlamalar, yan baktın, omuz attın kavgaları ki bunların birçoğu da yaralama ve ölümle sonuçlanıyor. Ve daha neler neler, ne türlü bahaneler! Millet, patlamaya hazır birer canlı bombaya dönmüş sanki! Dokunsalar; insanların çoğu kavga için, sataşmak, dövüşmek hatta yaralayıp öldürmek delisi olmuş!
En küçük bir huzursuzluk ortamından vazife çıkartıp ” acaba bugün kime saldırsak, kimi dövsek, kime sövsek, kimin gururunu rencide etsek ” gibi bir sürü ipe- sapa gelmez, saçma- sapan fantezilerini hayata geçirebilmek için fırsat kollamaya devam edenler var.
Peki; bu toplum bu hâle nasıl geldi? Ne derdi var bu insanların? Nedir birbirlerinden alıp veremedikleri? Yazık değil mi bu ülkenin insanlarına? Bir sürü saçma sapan işler, zırvalarla uğraşacaklarına; bir araya gelip, el- ele, omuz- omuza verip de ülkenin kan ağlayan sorunları için de biraz kafa yorsalar olmaz mı?
Evet; bu ülkede özellikle bu kovid-19 virüsünden de kaynaklanan ekonomik krizler var. Bu ölümcül virüs sağlığımıza ve canımıza kastedip, sadece ülkemizde değil; tüm dünyada canlar almaya devam ederken; hâlâ maske takarım, takmam, can benim, keyif benim diye ortalığı adeta bir korku ve ölüm cehennemine çevirmeye çalışanlar var!
Arkadaş; sen benim sağlığıma, ailenin sağlığına ve ülkenin bu önemli sağlık konusuna duyarsız kalamazsın. Maske takmadığı için tüm yurtta binlerce vatandaşımız maddî cezalar yedi ama bu cezayı ödeyecek paranız da olsa; elden giden sağlığınızı asla parayla satın alamazsınız.
O halde; siz bu duyarsızlığı, gerçekleştiren insanlarımız, siz neyin kavgasında ve derdindesiniz? Çok mu zor bir süre maskeyle gezmeniz? Hep yaşlı insanlara bahane ve suç buluyoruz fakat ya bu gençlerimize ne demeli?
İşte başta sağlık olmak üzere; her türlü sorunlarımızı; birbirimize ters düşerek, kavga ederek asla çözümleyemeyiz. Ülkemizin ve tüm dünyanın ne kadar zorlu bir süreçten geçtiğini görüyoruz.
İşte bu görüşe kör, bu görüşe sağır ve duyarsız olamazsın! Madem ki; sen de bu toplumun canlı ve önemli bir ferdisin; o zaman bazı sorumlulukları da aynı şekilde göğüslemek, birlik, beraberlik halinde davranman gerekli ve bir yerde de zorunludur!
Yazımı, yazımın başlığı ile tamamlıyorum:
“Sevgi Toplumundan Nefret Toplumuna! ”
Sevgi ve saygılarımla.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.