Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 19°C
Çar 20°C

ZAMAN

ZAMAN
REKLAM ALANI
25 Nisan 2022 20:31 | Son Güncellenme: 29 Haziran 2022 17:42

Son yıllarda zaman ne de çabuk akıyor ve zamanla neler yaşıyor insan.

Kimi zaman sevinip, kimi zaman üzülüyoruz.Kimi zaman güvenip, kimi zaman korkuyoruz.Bazen şaşırıp, bazense “olur öyle” diyoruz. Ama her zaman bekliyoruz, daha iyi olanı.

Ben de artık otuzlu yaşları geride bırakanlar kervanına katıldım. Ama hayattan beklentilerimin peşini hiç bırakmadım. Dönüp baktığımda gördüğüm o ki, herkes gibi benim de hayatımda iniş çıkışlar olmuş. Ben de üzülmüşüm, sevinmişim. Ben de başarmışım, hata yapmışım. Ben de eğriyi doğruyu yaşayarak öğrenmişim. Ama hep aramışım daha güzel yolunu mutlu olmanın.

Severek yapmayı seçtim her şeyi. Sanatla ilgilenmeyi hep sevdim mesela. Müzikle ilgilendim; dinledim, söyledim, müziği sevdim. Tiyatroyla ilgilendim; izledim, oynadım, tiyatroyu sevdim. Resimle ilgilendim; çizdim, sergi gezdim, resmi sevdim. Evlendim; eşimi sevdim, çalıştım; işimi sevdim. Ama hep sevdim. Siz de sevin tercihlerinizi.

İşimi sevdim; böylece herkesten fazla çalıştım, herkesin bakmadığı pencereyi açtım.Sevmekle kalmadım, hep çalıştım, çalıştım…

Yaşanan her yıl yeni bir tecrübe getirdi beraberinde. O yüzden korkmadım hiç ne yaş almaktan, ne çalışmaktan.Aynaya baktığım zaman gördüğüm ağarmaya başlayan saçların ve yüzümdeki ince çizgilerin her biri bir yaşanmışlık hikâyesi.Daha kim bilir ne derin çizgiler açılacak yüzümde… Ne büyük acılaragebe hayat, ne yoğun mutluluklar yaşanacak…

Hayat her zaman akıyor da, gençken hayatın temelini atıyor insan. Gençken yaptıklarıyla, yaşadıklarıyla inşa ediyor bugünü.

O nedenle; sizlere sesleniyorum gençler; Bırakın işten kaytarmayı, herkesin çalıştığı kadar bile çalışmayın!  Daha çok çalışın. Herkesin baktığı yerden bakmayın, farklı pencereler açın.Çünkü herkes kadar çalışırsanız herkesin geldiği yere gelirsiniz; herkesin baktığı yerden bakarsanız, herkesin gördüğünü görürsünüz. Umutsuzluğa kapılmayın. Geleceğiniz kendi ellerinizde. Bugün ne ekerseniz yarın onu biçeceksiniz.

Başarı ve umut dolu bir gelecek diliyorum.

REKLAM ALANI
ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

  1. Ümmet Şener dedi ki:

    Tebriklerler