Dolar 32,5491
Euro 34,7347
Altın 2.492,76
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cum 14°C
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 20°C

SEVİNÇ VE GURUR

Samsun’da Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Diş Hekimliği Fakültesi 2021-2022 akademik yılında başarı gösteren öğrenciler gururla mezun oldu

SEVİNÇ VE GURUR
REKLAM ALANI
21 Temmuz 2022 14:54 | Son Güncellenme: 21 Temmuz 2022 15:16

OMÜ Diş Hekimliği Fakültesi Bahçesinde gerçekleşen mezuniyet törenine Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Nilüfer Özkan, Samsun Diş Hekimleri Odası Başkanı Alper Dilek, akademisyenler, mezun öğrenciler ve aileleri katıldı.

‘KENDİNİZE GÜVENMENİZİ İSTİYORUZ’
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal, “Mezun olmuş olmanız bizim için bir gurur kaynağı. Ve bu gurur sürecektir. Ben her birinizin yolu bahtı açık olsun diyorum. Her birinize sağlıkla, afiyetle, mutluluk içerisinde, huzur içinde başarılı bir meslek diliyorum. Nerede mutlu olacaksanız, hangi pozisyonda iş yapacaksınız bunu bilmiyoruz. Bu sizin tercihiniz olacaktır. Belki meslek dışı bir şey yapacaksınız, belki mesleğin içerisinde farklı alternatifleriniz olacaktır. Ama ne olursa olsun yaptığınızı en güzel şekilde yapmanızı, nerede bulunursanız bulunun en iyisi olmak ve en iyisini yapmakla da mutlu olduğunuzu görmek istiyoruz arkadaşlar. Sağlık afiyetle uzun bir ömür, başarılı bir iş hayatı diliyoruz. Biz size güveniyoruz, sizin de kendinize güvenmenizi istiyoruz. Hepinize saygılarımı arz ediyorum” dedi.

‘İYİ İNSAN OLMADAN İYİ HEKİM OLUNMAZ’
Törenin devamında Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nilüfer Özkan, “Unutmayın ki bir hekimin moral ve motivasyonu her zaman yüksek olmalıdır. Çünkü bu meslekte sebep ve sonuç doğrudan insan sağlığını ilgilendirir. Hekimlik, objesi insan olan bir sanattır. Hekimliğin etik ve ahlaki değerleri, ekip ruhu ile hareket etmeniz, sahip olduğunuz ilkeli ve insani duruşunuz ve çözüm odaklı yaklaşımınız zor zamanlarınızda size rehberlik edecektir. İyi insan olmadan iyi hekim olunamaz. Eğer bir insan çıkar odaklı olursa, hayalleri sadece kendi menfaatine odaklıysa, çok kazanan biri olabilir ama asla iyi bir hekim olamaz. Sizleri tek tek kutluyorum. Meslektaşlarımız olarak aramıza hoş geldiniz diyorum. Yolunuz ve bahtınız her zaman açık olsun” diye konuştu.

ODA BAŞKANINDAN GENÇ MESLEKTAŞLARINA UYARI
Törene katılan Samsun Diş Hekimleri Odası Başkanı Alper Dilek ise şöyle konuştu; “Diş hekimliği zor bir meslek ama kendinizi geliştirmeniz gereken bir meslek. İnanın 10 sene sonra şuanda bildiklerinizden çok farklı bir yerde olacak diş hekimliği. Dolayısıyla kendinizi her türlü geliştirmeniz gerekiyor. Teknolojik anlamda literatürü takip etmeniz gerekiyor, kurslara, seminerlere, panellere mutlaka gitmeniz gerekiyor. Hayatınız boyunca mutlaka hastalara adaletli olun. Genç, yaşlı, erkek, kadın, zengin, fakir her türlü hasta bakacaksınız. Ama mutlaka hepsine adaletli olun. Hepinizin yolu açık olsun” dedi.

FAKÜLTE 1’İNCİSİNDEN DUYGUSAL KONUŞMA
Fakülte birincisi Abdullah Bülbül ise, “OÜlkemizde sayılı fakültelerden biri olan, elinde ki imkan bolluğuyla kaliteli eğitimi ilke edinmiş fakültemizde, bolca gülüp bolca stresli vakit geçirdiğimiz, acı tatlı hatıralar biriktirdiğimiz bu zorlu eğitim sürecinde teşekkürü borç bildiğim sahip oldukları yetkin, kaliteli bilgi birikimleriyle diş hekimleri yetiştirmeyi kendine görev edinmiş tüm kıymetli hocalarıma, asistanlarımıza, dekanımıza, dekan yardımcımıza ve velilerimize gönülden teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Dönem birincisi Abdullah Bülbül, Fakülte Dekanı Prof. Dr. Nilüfer Özkan ile dönem kütüğüne birincilik plaketini çaktı. Ardından Diş Hekimliği Fakültesinden başarıyla mezun olan öğrencilere hediye ve başarı belgeleri verildi. Mezuniyet töreni, öğrencilerin keplerini havaya atmasıyla son buldu.

Sibel TOPAL

REKLAM ALANI
ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.