Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 22°C
Sal 24°C

TEKNOFEST’E HAZIR!

Bu yıl Samsun’da düzenlenecek olan Türkiye’nin en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST) 2022’de İlkadım Belediyesi ‘2 Elektirkli Araba, 1 İHA ve 1 SİHA projesi’ ile katılım sağlayacak

TEKNOFEST’E HAZIR!
REKLAM ALANI
29 Mayıs 2022 22:48

Türkiye’nin en önemli organizasyonlarından olan Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST 2022’de İlkadım Belediyesi adına yarışan öğrenciler, Belediye Başkanı Necattin Demirtaş’ı ziyaret etti. Başkanlık makamında gerçekleşen ziyarette TEKNOFEST yarışmasında desteklenen takımlar ve yarışmaya katılan gençlerle projeleri hakkında fikir alışverişi ve sohbet etme imkanı bulan Başkan Demirtaş, “Ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerimizi destekleyerek onlara sponsor oluyoruz. Onların aldığı başarılar bizleri de gururlandırıyor. Bundan sonraki dönemlerde de gençlerimizin yanında olup onlara destek olmaya devam edeceğini söyledi.

‘BİLİM VE TEKNOLOJİ ÇAĞINDAYIZ’
Yarışmaya katılan gençler kadar heyecanlı olduğunu belirten İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, “Onların gözündeki ışık, heyecan, yüreğindeki yarışma aşkı, bilgi ve becerilerine güveniyoruz. Bu yüzden şehrimizde 30 Ağustos – 4 Eylül tarihleri arasında 39 farklı kategoride Türkiye tarihinin en büyük ödüllü TEKNOFEST’te 2022’de belediyemiz adına yarışacak olan 3 takım ile burada protokol sözleşmemizi imza altına aldık. İlkadım Belediyesi olarak bizde 4 farklı proje ile TEKNOFEST’te olacağız. Bu niye önemli. Bilgi ve teknoloji çağındayız. Bilgi ekonomisi çok önemli ve en büyük gücümüz beşeri sermayemiz. Gençlerimizi geleceğe hazırlamamız. Bu herhangi bir festival değil. Ülkenin milli ve yerli bütün sanayisi altyapı ve beşeri sermayesine bir paradigma değişikliği getiriyor. Bu iş temelde, dene-yap atölyelerinde, çocuk akademisinde ve bugün ülkenin en iyi ve başarılı üniversiteleri, Anadolu’nun çocukları kendi içinde yarışıyor. Bu festival bize büyük düşünmeyi, teknolojik alt yapıyı getiriyor. Şehrin heyecanını anlamak gerekiyor. Kentte sayısı milyonları aşan genç var. Bu heyecanın başarıya dönüşmesini dileyerek sürdürülebilirliği sağlamamız gerektiğini öneminin tekrarda altını çizerek bunu beraber başaracağımıza inanıyorum. Bütün Dünya’ya ülkemizin ve milletimizin teknolojik altyapısını göstermiş olacağız” ifadelerini kullandı.

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.