Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 18°C
Per 19°C

‘TUZLUK’ SİLAH SAYILDI

Samsun’da bürosunun yanındaki lokantada müvekkili ile görüşen avukat kafasına silah kabzası ile vurup yaralayan saldırganın peşinden tuzluk attığı için tuzluk ‘silah’ sayılarak hakkında 4,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı

‘TUZLUK’ SİLAH SAYILDI
REKLAM ALANI
22 Kasım 2023 19:03

Samsun Barosu Avukatlarından Adem Erol, geçen yıl bürosu ve Samsun Adliyesi yanındaki bir lokantada bir dava ile ilgili müvekkilleriyle görüştüğü esnada müvekkillerinin hasımlarının saldırısına uğradı. Silah kabzası ile kafasına vurulan avukat, darp edilip yaralanarak hastanelik oldu. Olayla ilgili yakalanan 3 kişi tutuklandı ve bir hafta cezaevinde kaldıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere tahliye oldu.

‘HAKSIZ TAHRİK ALTINDA SİLAHLA YARALAMA’
Soruşturmayı yürüten savcı olayla ilgili saldırganlardan Muhammet G.K. ve Doğanay S. ile yaralanan Avukat Adem Erol hakkında dava açtı. Muhammet G.K. hakkında ‘kasten silahla yaralama’dan 4 yıl 6 aya kadar, Doğanay S. hakkında ‘birden fazla kişiye karşı zincirleme şeklinde silahla tehdit’ suçundan 3 yıl 6 aya kadar hapis cezası istemiyle iddianameyi hazırladı. Olayda kafasından yaralanan Avukat Adem Erol hakkında ise olay sonrası kendisini silah kabzası ile yaralayan Muhammet G.K.’nin kaçarken peşinden tuzluk fırlattığı için tuzluk ‘silah’ sayılarak ‘haksız tahrik altında kasten silahla adam yaralamaya teşebbüs’ suçunda 4 yıl 6 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Savcılık tarafından hazırlanan iddianame Samsun 5. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi ve yargılamanın 9 Ocak 2024 tarihinde başlayacağı öğrenildi.

 ‘ŞAŞKINLIK İÇERİSİNDEYİM’
Olayın mağduru iken mağdur-şüpheli olarak hakkında dava açılan Av. Adem Erol, “Müvekkilimin hasımları tarafından uğradığım saldırıda yaralanmamla alakalı hazırlanan iddianamede tarafım ‘silahla kasten adam yaralamaya teşebbüs’ suçundan şüpheli sıfatıyla mahkeme açılmış bulunmakta. Güvenlik kamerası kayıtlarında sabit. 4 kişi saldırıp silahın mekanizmasını çekmesi namlunun ağzında merminin olduğu anlamına gelirken, benim başım yarılmışken, bana yapılan saldırının kim tarafından yapıldığını görmemişken, ansızın gelişen bir olay. Ben yerden kalkıp tarafıma yapılan saldırıyı def etmek amacıyla masada bulunan tuzluğu şahıslara fırlatmam neticesinde tuzluk silah sayılıp ‘silahla kasten adam yaralamaya teşebbüs’ suçundan hakkımda dava açıldı. Trajikomik bir durum. Silahla saldırıp mermiyi silahın ağzına verenlere gül mü atacaktım? Yani gül atmış olsaydım, bu kez ‘dikeni battı’ diye mi iddianame hazırlanacaktı. Bunun da şaşkınlığı içindeyim. Benim adalete olan güvenim ve inancım sonsuzdur. Sayın yargı makamlarının da durumun hassasiyetinin farkında olacakarına da inancım tamdır” dedi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.