Dolar 32,5998
Euro 34,8065
Altın 2.490,16
BİST 9.464,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 21°C
Sal 22°C

YAKAKENT’TE REZALET!

Yaz aylarında nüfusunu 2’ye katlayan Samsun’un turistik ilçesi Yakakent’te yaşanan ‘ambulans’ sıkıntısı, insan hayatına verilen değerin de adeta göstergesi oldu

YAKAKENT’TE REZALET!
REKLAM ALANI
18 Temmuz 2022 11:36

Samsun’un şirin sahil ilçesi Yakakent, özellikle yaz aylarında kent merkezi ve etrafındaki plajları ile binlerce insanın akınına uğrarken dün yaşanan bir boğulma vakası, ‘ambulans’ rezaletini de ortaya koydu.

KAHRAMANLIK ÖRNEĞİ: Tatil için memleketine gelen gurbetçi Ataman Bayraktar, ailesi önünde denizde can pazarı yaşayan Salih Demirbilek’i büyük bir gayretle kurtardı.

KAHRAMAN GURBETÇİ ÖLÜMDEN KURTARDI
Başka bir ilçeden ailesiyle birlikte Yakakent’e tatil için geldiği öğrenilen 45 yaşındaki Salih Demirbilek, eşi ve oğlu birlikte kent merkezinde denize girdi. Aşırı dalgalarla sürüklenen Demirbilek, bir süre sonra denizde çırpınmaya başladı. Durumu göre vatandaşlar adeta seferber olurken gurbetçi olduğu öğrenilen Ataman Bayraktar isimli şahıs, adeta kahramanlık örneği göstererek Salih Demirbilek’i tehlike bölgesinden alarak sahile çıkartmayı başardı.

DAR YOLLAR, PARK EDEN ARAÇLAR
9 günlük bayram tatili olduğu için ilçede bulunan Aile Sağlığı Merkezi’nin tek ambulansı da faaliyet dışıydı ve vatandaşların ihbarı üzerine Alaçam Devlet Hastanesi’nden yola çıkan ambulans, ancak 45 dakika sonra Yakakent’teki olay yerine gelebildi. Ambulansın gecikme nedeni ise sahile ulaşan yolların darlığı, araçların bilinçsiz park edişi ve uluorta konulan molozlar olarak gösterildi.

BELEDİYEYE İSYAN: ARTIK YETER
Bu duruma adeta isyan eden Yakakentliler, “Yıllardır söylememize rağmen belediye, bu konuda tek bir önlem almadı. Bırakın önlem almayı, sahile ulaşacak ara yollardaki engelleri de kaldırmadı. Yaz aylarında adeta turist patlaması yaşayan ilçemizde sahile ulaşan yollar dar ve bilinçsiz park edilen araçlarla dolu. Bugün yaşadığımız olayda da ambulans merkeze giriş yapamayınca liman mevkiine kadar gidip oradan dönmek zorunda kaldı. Hemen her gün boğulma tehlikesinin yaşanabileceği bir ilçede plajlara, denize, kumsala ulaşacak yolların kapalı olmasını hangi mantıkla izah edebilirsiniz? Artık yeter” dedi.

TATİL BOYUNCA AMBULANS YOKTU!
Vatandaşlar ayrıca, uzun Kurban Bayramı tatili boyunca Aile Sağlı Merkezi’ndeki ambulansın faaliyette olmamasına da tepki göstererek, “Yaz aylarında nüfusu 2 katı artan, 15 bini geçen bir turistik ilçede olmayacak işler bunlar. Ancak ne kaymakamlık, ne de belediye yönetimi bugüne kadar sahilde meydana gelebilecek acil vakalar için bir önlem aldı. Yakakent’te insan hayatı bu kadar ucuz olmamalı” diye konuştular.

Fatma DİNÇ

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.