Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 24°C
Çar 22°C

Yakakent’te turizm masaya yatırıldı

Samsun’da OMÜ Turizm Fakültesi, Yakakent turizmini geliştirmek için turizm çalıştayı düzenledi. Çalıştayda ilçenin turizm açısından güçlü ve zayıf yönleri ön plana çıkarıldı

Yakakent’te turizm masaya yatırıldı
REKLAM ALANI
24 Ekim 2022 19:29

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) ve Yakakent Belediyesi arasında düzenlenen protokol uyarınca düzenlenen çalıştayın moderatörlüğünü Turizm Rehberliği Bölümü Öğretim Üyesi ve Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Seden Doğan yaptı.

Yakakent

ALTYAPI VE YATIRIMCILARIN KAR AVANSI
Çalıştayda düşüncelerini paylaşan OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selim Eren, “Başkanımız rektörlüğe geldiğinde Yakakent’in projelerinden bahsederken ne kadar heyecanlı olduğunun farkındaydım. Yakakent için Karadeniz’in Bodrum’u ifadesini kullanmasından hoşnut olduk. Fakat burada göz önüne alınması gereken faktörler var. Birinci olarak altyapı hizmetleri. İkinci olarak yatırımcıların kar avansı ve analizi. Üçüncü olarak yerel halkın kültürü. Ama bir yanda dünyada doğa tahribatı var bir diğer yanda da insan ilişkileri söz konusu. Bunları göz önünde bulundurarak gelişmeliyiz. İyi ve kötü tecrübeleri inceleyerek gelişim sağlamalıyız. Sizler bu çalışmalarla Yakakent’i de uluslararası alana açmış olacaksınız” diyerek ilerlenmesi gereken yol hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Yakakent

BAŞKAN KIYMA’DAN ‘BODRUM’ BENZETMESİ
Çalıştayda konuşan Yakakent Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma, “Belki çok iddialı olacak ama ben Yakakent’i Karadeniz’in Bodrum’u olarak nitelendiriyorum. Yakakent geçmişten günümüze konumu itibarıyla Samsun ve Sinop arasında kalmış, Sinop Havalimanı’na 70, Samsun Çarşamba Havalimanı’na 90 kilometre uzaklıkta olup böyle bir konum avantajını elinde bulunduran bir ilçe. Altyapısal bütün çalışmalarını tamamladık ve plajları için mavi bayrak başvurusunu yaptık. Normal nüfusumuz 8 bin 700 ama yazlık nüfusumuz 62 bin oluyor. Elimizde Çamgölü gibi eşsiz bir doğa harikası var” dedi.

Yakakent

Çalıştay, sunulan çözüm önerilerinin ardından sonra erdi. Çalıştaya ayrıca; Yakakent Kaymakamı Abdüssamed Kılıç, OMÜ Genel Sekreteri Prof. Dr. İdris Varıcı ve OMÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yetkin Bulut katıldı.

Fatma SINAN

REKLAM ALANI
ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.