Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 20°C
Pts 22°C
Sal 24°C
Çar 22°C

YATIRIM!

Samsun Büyükşehir Belediyesi(SBB), sağanak yağışlarda Bafra’da yaşanan su baskını sorununu 110 milyon TL’ye mâl olan 153 kilometrelik altyapı hattıyla çözüme kavuşturdu.

YATIRIM!
REKLAM ALANI
31 Temmuz 2022 16:34

Samsun Bafra’da 21 mahalleden 10’unda yaşayan vatandaşları baskın korkusundan kurtarmak için altyapı çalışmalarına başlayan Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürlüğü, içme suyu ve kanalizasyonla birlikte 110 milyon TL maliyetle toplam 153 kilometre uzunluğunda altyapı hattı döşüyor. Çalışmaları yakından takip eden muhtarlar ise her yağmurda korkulu rüya haline gelen su baskınlarının artık bitecek olmasından dolayı memnun olduklarını dile getirdi.

YAĞMUR SUYU HATLARI YENİLENİYOR
SBB 17 ilçede kanalizasyon, yağmur suyu ve içme suyu hatları döşeme çalışmalarını sürdürüyor. Kırsal mahallelerin içme suyu sorunlarının önemli kısmını çözerek vatandaşlara temiz ve kesintisiz içme suyu temin eden SASKİ Genel Müdürlüğü, kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarını da yeniliyor. Bafra ilçesinde yağışlı havalarda halkın korkulu rüyası haline gelen su baskınlarının bir daha yaşanmaması için alt yapı yatırımını ihale eden büyükşehir belediyesi, çeşitli çaplarda 14 kilometre yağmur suyu hattı ile birlikte 6.5 km kanalizasyon hattı ve 132,5 km içme suyu hattı döşeyecek. Toplamda 153 kilometre uzunluğunda alt yapı hattı çalışması gerçekleştirecek. SASKİ bu projeler için ilçeye 110 milyon TL harcayacak ve yatırım, Haziran 2024’te tamamlanacak.

MUHTAR ÖMER KAPLAN’DAN TEŞEKKÜR
Gaziosmanpaşa Mahallesi Muhtarı Ömer Kaplan, “Yağmur suyu hattının yetersiz olması, Bafra’da kanayan bir yaraydı. Sağanak yağış olduğunda trafik felç oluyor, evlerin, okulların içine su giriyordu. İnsanlar da endişeyle bekliyordu. Böyle güzel bir yatırımdan dolayı Büyükşehir ve Bafra belediye başkanımıza hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum. İnşallah korkulu rüyamız bitecek” ifadelerini kullandı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.