Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 17°C
Çar 20°C

‘YÜZDE 25’ iSYANI!

Samsun’da Büro Emekçileri Sendikası’nın(BES) yaptığı basın açıklamasında iktidarın yüzde 25’lik zam kararına tepki gösterildi. BES Başkanı Tuluk, “Hulufe değil toplu sözleşme istiyoruz” dedi

‘YÜZDE 25’ iSYANI!
REKLAM ALANI
3 Ocak 2023 19:04

Samsun‘da BES Şubesi tarafından düzenlenen ortak basın açıklamasında, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan ‘memura ve emekliye yüzde 25 zam’ kararına tepki gösterdi. BES Şube Başkanı Yılmaz Tuluk, “İnsanca yaşayacak ücret istiyoruz” dedi.

‘SEÇİMLER İÇİN OY DEVŞİRİYORLAR’
İlkadım İlçesi Süleymaniye Geçidi’nde düzenlenen basın açıklamasında konuşan BES Samsun Şube Başkanı Yılmaz Tuluk, “Yaklaşan seçimlerle birlikte emekçileri hatırlayan siyasi iktidar, daha dün aşağıladığı, hatta ekonomiye darbe girişimciliği ile suçladığı ‘Emeklilikte Yaşa Takılanlar’ için hummalı çalışmalar sonrasında müjdeler açıklıyor. Kamu emekçilerine 4 meslek grubu üzerinden vaat ettikten yıllar sonra verilen 3600 ek gösterge vererek kamu emekçilerinin ek gösterge sorununu çözdüğünü zannediyor. İktidarı döneminde kamuda güvencesiz çalışmayı temel istihdam biçim olarak yaygınlaştıran siyasi iktidar, sözleşmeli kamu emekçilerine kadro vaat ederek yaklaşan seçimler için oy devşirmeye çalışıyor” görüşlerini dile getirdi.

‘KAMU EMEKÇİLERİNİ AÇLIĞA MAHKUM ETTİLER’
Yılmaz Tuluk, basın açıklamasında kısaca şu görüşlere de yer verdi:

“Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi denilen ucube sistemle birlikte yasama, yürütme ve yargı dışında başta Merkez Bankası ve TÜİK olmak üzere tüm kamu kurumlar Cumhurbaşkanı’nın talimatları ile çalışıyor. 20 yıllık AKP iktidarında yasaklanmayan bir tane bile grevin olmadığı bu dönemde; yıllardır dillerinden düşürmedikleri hedef 2023 söylemi ile ülke ekonomisi batağa sürüklenirken, yandaş sendika Memur Sen’le birlikte imzalanan satış sözleşmeleriyle Kamu Emekçilerini açlığa mahkum ettiler.

‘KAPI KAPI DİLENEN MEMUR SEN YÖNETİCİLERİ…’
Kamuda sözleşmeli çalışmayı yaygınlaştıran siyasi iktidarın emekçilerin kadrolu istihdam hakkını seçimden seçime hatırlaması ve seçim vaadi olarak kullanması da ikiyüzlülüğün ta kendisidir. Buradan bir kez daha ifade ediyoruz! ne TÜİK’in enflasyonu ne de Memur Sen’in satış sözleşmesine teslim olmayacağız. Toplu sözleşme süreçlerinde kamu emekçilerini satan, sonra kapı kapı ek zam dilenen Memur Sen yöneticilerini buradan bir kez daha protesto ediyor, dilenenler değil direnenlerin kazanacağı bilinci ve inancı ile mücadeleye devam edeceğimizi kararlılıkla bir kez daha ifade ediyoruz.

‘AKLIMIZLA DALGA GEÇMEYİ BIRAKIN’
Bizler kamu emekçileri olarak bir kişinin iki dudağı arasından çıkan %25 zam oranını şimdiden protesto ediyoruz! Biz ulufe değil toplu sözleşme istiyoruz! Siyasi iktidara bir kez daha sesleniyoruz. Kamu emekçilerinin talepleri konusunda samimiyseniz, gerçek bir toplu sözleşme yasası çıkarın, grev hakkımızla ilgili yasal düzenleme yapın. Kamu kurumlarını liyakat esası ile yeniden yapılandırın, kamuyu emekçilerin söz ve karar sahibi olacağı demokratik bir işleyişe kavuşturun. Kamuda en düşük maaşı yoksulluk sınırına yükseltin. Kamuda güvencesiz çalışma biçimlerini yaygın hale getirip seçim dönemlerinde sözleşmeli çalışanları kadroya alacağız diyerek aklımızla dalga geçmeyi bırakın. Vergi dilimi soygununa son verin vergide adaleti sağlayın.

Ne TÜİK’in sahte enflasyonuna ne de Memur Sen’in satış sözleşmesine teslim olmayacağız. İnsanca bir yaşam, güvenceli bir iş, güvenli bir gelecek istiyoruz.”

Fatma SINAN

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.