Dolar 32,5824
Euro 34,7951
Altın 2.506,68
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 13°C
Yağmurlu
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cts 19°C
Paz 21°C
Pts 21°C
Sal 23°C

ZİRVEDE Mİ KALMAK, YOKSA ZİRVEDE Mİ YAŞAMAK

ZİRVEDE Mİ KALMAK, YOKSA  ZİRVEDE Mİ YAŞAMAK
REKLAM ALANI
18 Şubat 2021 15:18

İnsanoğlunun en çok istediği şey, başarmak ve zirvede kalmak…. Kişisel Gelişim Uzmanı Mümin Sekman’ın ” Her şey seninle başlar,, kitabında da dediği gibi. Başarının ne olduğunu. BAŞ-ARI yani başlamak ve arı gibi çalışmak olarak tanımlamış. Ve dikkat ederseniz başarının temelinde mutlaka bir insan faktörü vardır. ‘Yani başarı sizsiniz, aslında.

BLOOM TAKSONOMİSİ(KURAL VE PRENSİPLER)’nde de hemen hemen durum aynıdır başarı için.

Bilgi

Kavrama

Uygulama

Analiz

Sentez

Değerlendirme..

Yani bilgili olabilirsiniz, ama iyi bir muhakemeniz yoksa kavrayamazsınız. Kavramada zaten uygulamayı etkiler. Kavrama gücünüz yoksa uygulama da başarı şansınız düşüktür. İyi bir uygulama yönetimi, İyi bir analizi ve sentezi doğurur. Burada iyi bir sentez ve değerlendirme de sizin iş ve proje yaratma gücünüzü tetikler. İşte yaratma kabiliyetiniz  olgunlaşmışsa, o zaman zirve sizindir. Tabi ki burada ikincil faktörde tecrübedir.

İyi bir tecrübe sahibi insan iyi bir roman yazarı kadar evrensel olabilir.

Bizlerde bir işe başlarken mutlaka çevremizde, kişilerden, bilge insanlardan varsa kurumlardan bilgiler alırız. Ve hemen işe başlarız. Yaptığınız iş bir hayvancılıksa hemen işe koyulursunuz. Hayvancılıkta en kolay iş ahır yapmak ve içine koyabilecek  hayvanbulmakt. Bu işin en kolay kısmıdır. Aslında iş burada başlar. Yani planlama. Planlama demek , sadece ahır yapmak ve hayvan koymak değildir. Planlama yaptığınız işin kaç yıl için yapılacağının hesabıdır. Planlama bakımını yaptığınız hayvanın yem ihtiyacının en az 3 yıl planlamasıdır. Planlama yapacağınız üretimin kalitesidir. Kalite iyi olmazsa üretimin pazarlanmasında sıkıntı doğurur. Planlama mevcut piyasadaki yem maliyetlerinden etkilenmemek için yapılan alınması gereken önlemlerdir. En önemli iş, şartlar ne olursa olsun, müşteri potansiyelinizin hiç azalmamasıdır. Bu da ürettiğiniz ürünün kalite belgesidir.  Üretim hane yani ahırınız sizin kalite standartlarınızın bir temsilidir. Ürettiğiniz ürünün ne şekilde ne şartlarda ürettiğiniz sizin markanızın değeridir. Yani hayvan bakım şartlarınızın, sağlığı, temizliği, hijyeni, hayvanlarınızın mutluluğu, sizin kalite ve Pazar koşullarınızı belirleyen en önemli reklam kaynağınızdır.

Bu konulardaki, bilginiz, beceriniz, yaptığınız uygulamalarınız, okumalarınız, araştırmalarınız, direkt müşteri memnuniyetinizdir. Bu da sizin binlerce bu işi yapanlar arasında zirvede kalmanızı sağlayacak birincil faktördür. Kuralı ve prensibi olmayan işletmeler, her zaman sıkıntılı bir süreç yaşayabilir.

Bu konularla ilgili ilerleyen günlerdeki yazılarımda çok daha geniş ve kapsamlı bilgiler paylaşacağım.

Sonuç: Zirve=İnsan=Süreklilik(başarı)

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.